Confused

Awal bulan 12 cek upt, bgtahu husband dah pregnant, excitednya kitaorang masa tu,pastu dalam hujung bulan pergi klinik sebab rasa x sedap badan mcm demam, doctor cek urine naik double line tapi samar, Dr cakap pregnant x pregnant sgt la sbb upt tu tak clear sgt,kalau mengandung pun baru 5w camtu.. Dr kasi ayat camtu mcm x confirm saya ni pregnant ke x.. husband pun jadi down bila Dr cakap camtu, rupanya x confirm saya ni pregnant?.. Confused ni pregnant ke x sebenarnya..?

Confused
29 Balas

Mcm sy...pegi scan buat upt doc bg tu naik samar..tp upt yg sy test sendiri semua terang siap buat test CB lg...doc suruh repeat scan 13/1 ni...bila doc kta mcmtu pun rasa down jgk😑

4y ago

Tu la, terkejut jugak Dr ckp camtu, at least bgtahu la elok2 sbb kita dah berharap yg kita ni pregnant 😅

InshaaAllah preggy sis. Aaminn. Pengalaman saya guna upt tu.. mybe sis dh mengandung 5++ dah. Masih awal. Kalau scan dah nampak kantung, InshaaAllah comfirm preggy. ❤️

Alhamdulillah.. Tahniah sis mngandung la tue.. Jgn skip mkn asid folic ya... Nnti bila da msuk 8@9 week scan balik in shaa allah nmpk baby n jg heartbeat.. 😍😍

Pregnant laa. Cuma awal lagi kalau 5w tuu. Kalau still tak confirm, try gi scan. Mesti dah boleh nampak sebab dah lebih dari 5w kan ? Harap2 semuanya okay saje 😊

4y ago

Haa in shaa Allah nampak je tuu. Lepas tu dah boleh bukak buku pink 🤗

Sis pregnant ni, jga diri, jga prmakanan, vitamn folic acid jgn lupa ambil, sy bru balik klnk smalm, doc ckp bnd y sma, baby kecik lgi, jd sng² kna jga diri

Jgn fikir sngt sis... Sbb awal lagi.. Tnggu 10week above nmpk baby dan dengar denyutan jantung... Jaga kndungan elok2.. Insyaallah ada rezeki tu..

Keep on positive, keep on doa. folic acid tuu jangan skip ye mommy,makan tiap hari. In shaa Allah, percaya pada rezeki dari Allah. 🌷

Haritu sy 3 kali sis try UPT smua positive sampai klinik negative . Hampa . Takpeee . Doa yang terbaik . InsyaAllah memang ada tu .

sy dlu pon cm tu tp sbr ada rezeki tu kdg hormon bby x kuat tu y line samar.sbr n jga je tgok lagi few week cek upt

InshaAllah dah pregnant tu sis. Naik double line samar mungkin sebab baru lagi. Cuba cek kat klinik lain plk