cek guna clear blues tapi x mengandung helppppppp

Hai momy2 semua, pernah x sesiapa kat CNI jadi macam saya, saya ade cek upt pertama tu Line samar2,, lepas 2 hari saya cek lagi naik Line terang sikit,, keesokan nya saya x puas Ati tertanya2 betul ke sy pregnant so lepas tu sy pergi beli clear blue sebap bnyk org kata cek guna clear blue lagi betul, so saya test la guna clear blue bila tengok results, die tulis pregnant 1-2 weeks,, saya happy la betul la sy pregnant,, tapi happy sy sekejap ja lepas 3 hari adla 2darah keluar, sy ingat bleeding sy cepat2 pegi hospital, tapi bila cek hospital itu bukan darah bleeding tp itu darah haid ???? doktor kata sy x pregnant,,sy dah mula sakit kepala betul ke sy x pregnant kenapa sy cek upt sebanyak 5 kali +tive ????? Smpai skrg sy pelik,,ade x momy2 yg sama mcm sy????

13 Balas

Saya pernah kena mcm ni. Bulan 3 beria buat pregnancy test smpai dua kali beli clear blue tu result mmg 1-2 weeks pregnant. Tup tup after 2 3 Hari period dtg mcm biasa. Bila pergi scan pun doc ckp bukan pregnant. Tp rezeki tuhan nak bg bulan 5 nya tu saya disahkan pregnant sbb since April x dtg period and now dah 12weeks Plus.

5y ago

Doakan semoga sy pun akan ade rezeki 😂😂😂

Sy time tu xguna clear blue..cuma test upt biasa..1st samar, slang bpe hari -ve..aik? skli klua darah..oo..ingt period, n senggugut truk.tgk2 kt pad klua janin..allah..sdih nya..rupanya kndungan 5week mati dlm perut.sbb tu bacaan ttbe -ve😭

Sye pon pernah CM tu sis...😔😔...tapi xthu lah sis nk percaya atau x...Sye Smpai pergi buat rawatan Islam ... rupanya ada benda dlm badan saya...lepas dh 2 kali berubat alhamdulillah pregnant skrg dh 21 weeks...

5y ago

Ye sis in Shaa Allah..tq atas info ya ya,, 😄😄😄

Saya pon pernah... Upt +ve... Bleeding bnyak mcm petiod... Tapi cek x da kantung lepas cek betul2 rupa nya kandungan luar rahim... Lepas buat scan pakar...

Dah cek pegi hospital sis, doktor kata sy x hamil. Sy ade test guna clear blue results pregnant 1-2 weeks tp pegi hospital doktor kata xpregnant.. tu yg pelik

1-2 tu means 3-4weeks pregnant. Kalau g kat doc memg dia laju je tak pregnant sbb awal2 memg upt kat dia pun dpt result -ve 😅

5y ago

Sama sis lepas perioud 3 hari ni, rasa x sedap badan perut pun kembung macam masuk angin nak kentut2 je, malam xselesa tido,,suhu badan ni rasa panas,,kepala pening tekak loya2,xselera makan,,tapi sy ade jgk test upt -tive 😌😌😌 mungkin kena tunggu kot sebap sy perioud 3 hari tu baru 5 hari lepas 😅😅 tp oleh sebap excited nak tau try jgk test tp hampa -tive 😔😔😔

Buat blood test baru bole tahu kesahihan pregnant @ tdk Sabar byk2 ya In Shaa Allah ada rezeki nti 💞

Cuba sis gugel chemical pregnancy...ciri2 mcm lbih pd tu...

banyak2 bersabar yaa insha Allah ada rezeki nanti.. 🙂

5y ago

In Shaa Allah aamiinnn tq sis,,

Simpan tak test kit tu? Boleh tunjuk kat doktor.

5y ago

Sy aritu beta hcg 6