Confirm pregnant?

Salam buat semua ibu ibu dan bakal ibu. Kalau macam ni, confirm ke pregnant? Saya stress sgt sbb smlm saya jumpa doktor. Doktor kata nak confirm pregnant kena buat urine test. Lepastu bila dah buat..double tapi samar. Doc kata takut fake pregnancy smpai cakap boleh gugur time ni. Balik klinik terus down. Saya dah lewat 9 hari period. Kalau ikut kan harini dah masuk 6w3d.

Confirm pregnant?
13 Balas

Sis lepas ni pergi klinik lain. Ni da melangar etika semasa jmpe pesakit doc tu ckp gitu. Awk pregnant tu syukur moga baik2 bt sis dan baby membsar sihat.. nnt lg 2 mngu test da confirm line upt terang skit trus ke klinik bt scan confirm keadaan janin. G klinik lain jgn pegi dah klinik tu. 1 dlm 50 doc mst ade yg perangai mcm ni.. huhu xpatut btul Jgn down byk kn doa yakin pd kuasa tuhan. Jaga diri dan pemakanan serta plg penting jgn stress dan overthinking tau. ☺️

saya 27/5 cek upt 2 line samar...bulan 6 period tp sakit memulas sbb xpernah kena period pain...cek urin (-)..dr ckp nk psti tnggu sakit tu henti dan dlm brapa mnggu baru bole scan tp 2 kali amik urin jgk...xda scan kt kk..smpai la harini upt 2 line samar...tp kali ni guna rm2 punya, sblum ni jenama lain ...naik juga

jangan sedih , tggu 9w macam tu ya untuk test upt & scan 🤗 kadang persenyawaan lambat, sebab tu upt kabur . saya lewat 20 hari lebih , upt negative, nak masuk hari ke 30 baru upt samar 🤗 kandungan baru nak menjadi . positive ya. perbanyakkan doa dan tawakkal pada Allah 🤗

tunggu at least seminggu, repeat upt test. apa yg doktor cakap tu betul, dia risau chemical pregnancy yg selalunya membawa kepada keguguran. jangan stress2 dan overthinking. buat aktiviti lain. dah seminggu nanti, buat upt test lagi ya..

lepas ni pergi klinik lain.. biasanya kalau klinik yg ok, Dr akan minta datang check semula selepas 2 minggu, kalau test pekat tapi scan xnampak apa2 pun sama.. bukan terus bagi jawapan macam tu..

6w klu scan dh nmpk kantung,blh refer kat klinik lain untuk buat scan,saya 7w dh ada heardbeat,jd pendapat saya tunggu seminggu lg baru buat scan nti result scan tu blh bawa untuk buat buku nti

InsyaAllah ade tu… doctor mmg mcm tu mcm xde benda lain nak ckap. Tak habis2 gugur2 je dlam otak diorng… Atleast bagi la chance kat ibu2 pregnant ni tak buat orng lagi down and stress je…

doktor Tu yg bermasalah mungkin.. sbbnye sy punya upt dulu lagi Cair2 Dari Tu.. doktor kata dh ade kalau mcmni.. cumanya Masih baru, nanti test lgi 2 mggu

positive tu. sy masa kndungan 7 minggu pun samar2 mcm tu, sy cek di klinik masa tuuu, trus scan.

cuba lgi seminggu dua sis... sbb double line to tpi samar... insyallah ada to