Air ketuban ke nie

Askum semua ibu2...saya baru nak masuk 32 weeks...pagi tadi masa bangun rasa mcm ada air keluar,tgk kat toilet ada lekat air dekat seluar...saya x pasti nie air ketuban ke apa...tak dak bau...lepas tu x keluar dah...perut ada rasa sakit sikit2 ,pinggang pun dok sakit..terima kasih membantu

Air ketuban ke nie
12 Balas

kalo tgk tol2 macam ada keputihan je kat tengah2 gmba first tu. pakai pantiliner dulu ye. kalau basah lg kt pantiliner takda bau dan jernih confirm ketuban leaking. kalau ada warna maybe keputihan sahaja. sbb sblom ni prna mcmni jgk. g hosp doc seluk amek sample tu bkn air ketuban. cuma air keputihan je. pakai pantiliner keluar jgk air tp berwarna, rupanyaa air keputihan sahajaa. pakai pantiliner dulu ye

2y ago

Hi sis saya nak tanya, awk pergi hospital untuk check air ketuban ke tak tu kan… tanya kat department/ bahagian mana? Kecemasan ke apa?

mungkin air kencing kot.. sbab 32 week ni kepala baby spatutnya da turun bawah.. dia da mula nk turun n tolak pundi kencing... sya pernah mcm ni.. doktor bgi penerangan mcm ni la..😅

Nmpk mcm keputihan. Sis blh pakai pad atau panty liner untuk monitor. Air ketuban sy warna hijau sbb baby berak dalam perut. Air ketuban turun kita tak boleh kawal.

better ke klinik / hospital untuk kepastian. sesal dulu pendapatan , sesal kemudian tak berguna 🤗

2y ago

welcome 🤗

Boleh jd sis leaking.. cepat² p hsptl ya.. ada test kita nak cek dan kalau perlu kena admit wad.. moga dipermudahkan urusan

2y ago

Aminn...Saya dah admit wad...dalam pantauan..mmg kena tegur dgn doktor sbb saya lambat kehospital...dok fikir 50/50 kat rumah😅 last pergi juga ,alhamdulilah dlm pantauan...terima kasih sis😊

sis mcm mana? Sy pn 32w. pagi td rasa mcm Ade yg keluar tatau tu kptihan ke ketuban. 50-50 nk g hospital. sbb tak keluar dah😅

2y ago

Saya pergi hospital juga...mmg 50/50...fikir nasihat ramai lepastu risau klau jadi apa...saya admit wad,hari nie hari ke 3 tak boleh balik lagi,mmg depa pantau...lebih baik sis pergi hospital

bab2 air ketuban nie please trus pegi hospital. bahaya sgt. mcm2 kemungkinan blh berlaku nak2 da 28w ke atas.

2y ago

alhamdulillah. semoga dipermudahkan segalanya & selamat xda apa. Sy last two week pn mcm tu. 13hb nie ada appointment dgn pakar O&G utk sample yg diambil last 2w. So far sy pntau bkn air ketuban, just keputihan shj.

air ketuban dia keluar macam air kencing jugak ke kita boleh tahan2. ke dia main keluar je tanpa kita sedar?

2y ago

Air ketuban dia keluar terus,tak boleh nak tahan dah,terus keluar..kalau air kencing boleh tahan2 lagi....pastu air ketuban rasa hangat ja bila meleleh...nurse yg bgtau..mcm kes saya,dia cuma keluar sikit tak banyak

air ketuban ke to?? sye pagi ni pon bru jdi... tk thu jgk ni... 😫

2y ago

Kalau ikut tu doktor cakap macam keputihan...tapi tetap kena tahan wad untuk pantauan...doktor masuk muncung itik ambik sampel,lepas tu tetap kena pakai pad,setiap kali tukar pad kena tunjuk dekat nurse...alhamdulilah air tak turun dah,cuma sekali tu ja...

pergi hospital terus puan.. risau jadi ape2 nanti. semoga dipermudahkan ya .

2y ago

Amin..Saya dah admit wad...50/50 masa nak pergi hospital sbb tak pasti apa dia..last pergi juga sbb takut jadi apa2..tu pun lewat pergi sbb dok fikir😅 last kena tegur dgn doktor kenapa mai lewat..Terima kasih😊😊