Tidak tahu sama ada air ketuban bocor

Hi saya br mengandung anak fisrt x dak pengalaman saya ingin bertanya ibu2 di sini..skrg saya dah 39 minggu 3 hari.. Dari pagi td ada cecair jernih x dak bau keluar cikit2 sampai ke malam..tp saya x rasa sakit apa pon.. Adakah air ketuban saya bocor? Apa perlu saya bt? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

saya masa anak sulung tgh tdo ttbe rase panas je ad benda mengalir tp sikit.. msok bilik air g kencing.. nak naik katil smbung tdo.. keluar lagi.. masa tu first baby.. sy mcm ni ke air ketuban ea.. sbb air jernih n xad bau.. kejut suami.. suami kte air ketuban.. tros dy sruh siap2 g hosp.. mse tu sy bru 36w.. smpai hosp dktr ckp leaking.. kne tahan 3 hari.. induce 3x.. selamat besalin anak sulung.. skrg tggu nk besalin y no 2 plak..

3y ago

alhamdulillah.. sy due bulan 12.. tp misi ckp mcm x smpai bln 12.. docter ckp kne hti2 y ni sbb tkut lg mudah besalin n lg awal besalin dri awal.. huhuhu.. semoga dipermudahkan segala urusan kte smua

Kemungkinan tu air ketuban. Puan ada rasa mcm ada benda pecah ke atau tiba2 je perasan ada leaking? Pengalaman sy masa anak first hari tu tiba2 rasa ada benda pecah lepas tu laju je rasa ada air keluar mcm kencing tapi tak boleh control air tu. Mengalir je. Warna jernih tapi ada sekali mcm selaput darah sikit2.

3y ago

risaunya saya nasib baik puan bgtau tau🥺.. terima kasih sangat2 bg info kat saya. Semoga urusan puan dipermudahkan sentiasa aamiin✨

biasa nya air ketuban klau pecah mngalir deras...lebih baik pergi hospital...

3y ago

aamiin