sakit ari2 dan pinggang

Askum ibu2 semua...saya 37 minggu 4 hari,hari nie pinggang kerap sakit...sakit hilang,sakit hilang...ari2 pun mcm tu sekejap sakit,sekejap ok....perut x rasa sakit..cuma kadang2 ja mengeras,ada masa mengeras dlm berapa minit pastu hilang kemudian mengeras balik...pastu ok..tak mengeras dah,tak dak apa2 tanda yg keluar...baby bergerak elok,sejam sekali mmg saya akan kejut bg dia gerak...cuma dok fikir sakit pinggang dan ari2 tu masih lagi boleh tahan..nak tanya ibu2 normal ka atau perlu pergi pac... terima kasih ibu2 semua

8 Balas

brixton tu..kalau sakit betul..dia x hilang..makin lama makin kerap..akan tangkap pinggang ..perut..sampai pangkal peha..exercise dik..kasi baby turun cepat²..jalan kaki ke..naik tangga ke....dan semua org sakitnya x sama..semoga dipermudahkan ya..

sama la dgn sy , sy dh masuk 38 weeks. .smpai trgnggu nk wat keje apapun sbb sakit dkt ari2 pastu mgeras kan. .ada jugak cuba buat exercise apa semua tp baby nmpak sronok dduk dlm perut mcm xnk keluar pulak 😂

Sama sis smlm ada jgk g clinic sbb check up doc tgk jalan sekali dh bukak 1cm hri ni saya banyak kn exercise utk bukaan . Insyaallah sis and mommy yg lain dipermudahkan urusan💕

before this I bersalin 37w+ , rasanya dah dekat2 bersalin dah Tu. get ready je anytime. moga dipermudahkan 🥰

masa dah tak lama lagi tu..sbb sis pon dah 37w 4hari kan..

sy pun sama.. skrg tgh alami rsa mcm sis.. 37w 1d.. anak no2..

cuba gi chek klinik sis bahaya nnti kan

ank first ka sis?