Air ketuban ke nie

Askum semua ibu2...saya baru nak masuk 32 weeks...pagi tadi masa bangun rasa mcm ada air keluar,tgk kat toilet ada lekat air dekat seluar...saya x pasti nie air ketuban ke apa...tak dak bau...lepas tu x keluar dah...perut ada rasa sakit sikit2 ,pinggang pun dok sakit..terima kasih membantu

Air ketuban ke nie
12 Balas

kalo tgk tol2 macam ada keputihan je kat tengah2 gmba first tu. pakai pantiliner dulu ye. kalau basah lg kt pantiliner takda bau dan jernih confirm ketuban leaking. kalau ada warna maybe keputihan sahaja. sbb sblom ni prna mcmni jgk. g hosp doc seluk amek sample tu bkn air ketuban. cuma air keputihan je. pakai pantiliner keluar jgk air tp berwarna, rupanyaa air keputihan sahajaa. pakai pantiliner dulu ye

2y ago

Hi sis saya nak tanya, awk pergi hospital untuk check air ketuban ke tak tu kan… tanya kat department/ bahagian mana? Kecemasan ke apa?