minggu 22

Allhamdulillah start 20w dah rasa gerakkan baby yg semakin aktif... Paling aktif waktu tgh malam smpai x boleh nk tdor hehehe..??... Bila ibu2 dpt rasa pergerakkan baby dlm kandungan ... Dan baby pling aktif waktu bila yer .... Saja nk kongsi......

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya 18 dah rasa tapi 20 minggu baru rasa aktif sangat lagi2 waktu malam 2pagi ke atas. Tiap kali baby tendang2 cakap kat suami sebab dia nak rasa. Tp baby ni pandai kalau ayah dia letak tangan, dia senyap je. 😅

3y ago

Amiin ya Allah ♥️

Lebih kurang 20w jugak. Aktif masa baring, tak kira mlm siang hehe. Enjoy the feeling, nnt dh beranak rindu. Sy menunggu hari je ni pun start nk rasa rindu dah ni.

3y ago

Yaka ..... Semoga dipeemudahkan sis .... Kan ... Nnt bila plak dpt rasa moment2 mcm ni .. mesti rindu.... Gerakan bby dlm perut hehehe

Sy start rasa ada pergerakan pon masa 20w. Tapi sikit² rasa macam angin je. Bila dah 25w, memang kuat dan aktif. Now dah 31w. Senget² perot dibuatnya 😅

3y ago

Aamiin.. terima kasih. Semoga dipermudahkan juga segala urusan awak ya, aamiin..

VIP Member

20w+ tu mmg dah kuat tendangan tp bila dah sampai masa nurse suruh nak kire tendangan tu jarang pula bb nak tendang. buat geram je 😂😂

Dah 22w ni pun sama jugak dah gerak2. Tapi perut tebal, so nak rasa dia aktif tu susah sikit. Dia aktif bila pagi, petang dan malam.

3y ago

Hehehe sy suka goyang2kan perut. Pastu sendiri senak sbb kena tendang 🤣

VIP Member

20w dah start aktif. time tengah dduk dia aktif,time makan,time minum time tengah sembang panggil nama dia ada respond.

Saya rasa gerakkan halus since 17w. Now 21w5d dah rasa dia lg aktif.. Semalam makan cheesetart kemain dia kick😂

3y ago

Hahah aah dia suka lah tu. Fav saya 😆

Sama 22 week.. hehe dia aktif sblh mlm.. bila due date sis?

3y ago

Sy 7 bln 7 hihi.. beza sehari..