gerakkan baby

assalamualaikum sy nk tanya... why baby x aktif yer... slalunya masa pregnant 4bulan dia aktif jer... skrg ni masuk 5bulan dia x aktif pon... rasa dia menendang pom x...adakah ni perkara normal??? sy jdi risau?

5 Balas

pendapat sayalah....kalau sis dah pernah ada pengalaman 2 kali keguguran sebaiknya sis bawa saja terus pergi hospital bahagian kecemasan kalau sis risau baby sis kurang aktif....kalau sis keluarkan pertanyaan macam ini dekat sini...memang ada orang yang baby dia kurang aktif di usia 5bulan dan ada yang sangat aktif ...tapi mungkin diaorang tak sama dengan sis...maybe diaorang tak pernah keguguran tapi sis pernah....so dari pengalaman tu, apa2 kerisauan sis tentang baby dalam kandungan sis...sebaiknya terus jumpa doktor, disana sis boleh tahu kenapa dia kurang gerak...hospital boleh scan tengOk keadaan dia, kami dalam aplikasi ini tak boleh...okey sis :-)

Peliknya awak ni tak habis2 tanya sini pasal baby tak gerak😅. Pegi hospital kalau risau

Xpa sis asalkan Ada gerak2 sikit Tu okay lah sebb bulan 5 Tu awal lagi

check klinik.. sy baby 7 bulan baru rase kick sis

sis kena refer klinik risau jgk