Berapa minggu dpt rasa gerakkan baby dalam kandungan

Bila kita dpt rasa pergerakkan baby dlm kandungan

30 Balas

saya anak 1st agak lama juga dah 27w bru rasa,anak ke 2 dalam 18w dah rasa gerak.anak ke3 lg cpat gerakan 13w dah rasa gerak.doktr kata anak 1st je agak lama tapi anak yg seterusnya cpat sbb dah ada jalan dan perut kita dah pernah membesar.

Tengah pregnant anak first.. belum rasa gerakan lagi 😅 skrg 22weeks nak masuk 23weeks. Cuma kadang rasa mcm dlm tu seolah2 dicuit2.. tak tahu la baby atau just angin dlm badan je 😂

3y ago

Betul-betul. masa scan memang baby gerak active, tapi kita tak rasa apa pun kat perut 😅

First masa 16w. Tp xkerap dan lemah ja. Mesti nak fokus betul2 xbuat apa2 kalau nak rasa 😂 then 18w makin aktif sampai skrg dh nak masuk 21w alhamdulillah 😊

saya dapat rasa from week 14 tapi tak kerap, rasa macam bubble pop. bila naik minggu ke 20 makin kerap rasa tapi suami cuma dapat rasa kick around week 26 hehehe

setiap org xsma pn, utk sy first movemnt like bubble dlm mgu ke 14-15. bukn kicking ya just slow movmnt.. mkin tmbah minggu mkin kuat dpt rasa prgerakan baby.

baru kelmarin saya dpt rase (17 weeks 5 days) , ya Allah tak tergambar perasaan bersyukur sye sbb diberi peluang merasai pengalaman ini

Sy rasa gerakan msa 14 weeks. Msuk 16 weeks baru rasa tendangan. 26 weeks rasa baby kerap berpusing sampai perut mcm ombak2.

Saya bru mula rasa pergerakan baby, 1st baby, pd week 27.. Kdg2 kuat, kdg2 perlahan, n kdg2 bole rasa dia berpusing.. 😘

sy 15weeks dah rasa. tp time tu belum rasa sangat sbb awal lg. 20weeks bru rasa sangat tendangan baby. rezeki masing². 😊

3y ago

mmg misi akan cakap, "eh, anak sulung ni lambat sikit rasa tendangannya". tp padahal kita betul² rasa awal. kesimpulannya jgn percaya sngt misi cakap itu ini. apa² direct doctor shj. sy pasal panadol pun misi xbg makan. bila bgthu doctor yg kita sakit kepala semua, doctor pula tnya dah makan panadol ke belum. bila jawab misi marah, doctor pula marah misi. 🤭 xthulah misi kat lain sama ke x yg kat sini. kadang² sakit jiwa berdepan dgn misi. susah nk percaya😂

saya punya kandungan baru 13 minggu.. tapi dah terasa pergerakkan.. kena2 lagi klau dia mengeras