I wish

Ak u harap tahun ni allah hadirkan zuriat dalam rahim aku..kekadang tekanan sebab bila pergi rumah kekawan mesti mak diorang akan tanya soalan "dah pregnant ka" ya allah kekadang tak kuat nak jawab hanya mampu senyum ja..semoga allah dengar doa doa aku...gaiss doakan kita ya...

102 Balas

harap sabar dah berserah kdp Allah kerana sesuatu yg berlaku ada hikmahnya.. hanya org yg melalui, merasai, peritnya utk jumpa kenalan,org org sekeliling bila soalan pertama dh pregnent ke.. pedih dan teramat sakit. awk perlu percaya pd ketentuan Allah. macam saya, 5tahun khawin , alhamdulilah Allah kurniakan cahaya mata pertama.. kdg2 nk pergi kenduri atau jumpa dgn org pun segan sbb dh tahu soalan apa yg mereka akan tanya. saya dan suami fikir positif , mungkin rancangan Allah adalah yg terbaik. saya dh suami rehda, sudah sehabis ikhthar makan mcm2 tapi x berhasil, tetapi kena yakin suatu hari pasti Allah kabulkan doa saya dan suami.. bermula saat itu, saya dan suami, selalu sedekahkn pada org miskin, bagi kucing jalanan makan, sambil bercakap dgnnya doakan saya dapat zuriat. selalu belanja kawan2 or sesiapa saja yg berhampiran dgn 1 meja dgn saya . banyakkan istifar, selepas itu lbh krg 1 tahun, Allah memakbulkan.. alhamdulilah.. tips, kena banyak sedekah,bagi makan kucing, selalu belanja kwn2 niat sedekah istifar dan berdoa agar Allah memberikan zuriat kpd kami agar kami dapat rapat dgn saudara mara, kerana kami x mampu berhadapan dgn mereka .berdoalah dgn yakin suatu hari Allah akan makbulkan. Hanya Allah mengetahui.

Saya tunggu zuriat 2 tahun, tapi disebabkan stress dengan org sekeliling saya jadi depression. Kurung diri, selalu nangis, selalu mengamok marah2 suami. Duduk sorang2 tiba2 nangis. Rasa tak nak hidup dah. Social media semua saya tutup dan deactivate sbb tak tahan dengan org sekeliling, sampai tahap tak suka bila ada orang lain kawin. Benci kawan bila dia dpt baby bersalin, pregnant. Padahal diorang tak salah. Tapi saya depress sgt2. Suami pun stress tak tahu nak buat apa. Mcm2 usaha da buat. Sampai satu tahap, saya usaha pergi jumpa Dr pakar di JB kempas medical center Dr Kevin nama dia. Memang ramai da berjaya buat rawatan dengan dia. Cuma agak mahal. Cycle pertama tak berjaya saya down sgt2. Makin sedih. Tapi cycle kedua, saya doa kt Allah, saya dah penat. Saya serahkan semua kat Allah saya letak harapan saya kat Allah, saya percaya Dia yang berkuasa, saya boleh usaha tp Dia yang menciptakan dan tentukan semuanya. Sampai tahap saya menangis tapi sambil senyum betul2 da redha. 😊 Dan saya teruskan hidup dua minggu lepas tu upt positive Alhamdulillah skrg da masuk 6weeks. Doakan saya dan baby sihat

4y ago

😊👍 visit Efferty ikhtiar hamil https://fb.me/Ery.Zarra.Sophia

Sy ttc 4tahun, 2thun kwen bru pergi buat rwtn ksburan, lpas tu staon lbh jgk tgu taon lpas sept bru on clomid 1st cyle tp xberjaya, tp nov sy prggy cuma sy xtau n sy ggur dec tu 5w, no d&c,lpastu aprl 20 sy prggy, sy obes jd doc nsihtkn sy trunkan berat, tp kwn sy kurus die pun xde bby lg, die buat rwtn dkt metro klng , die on clomid tp ubt tu buat hormon die up down, telur die terlebih2 besar, mcm sy xbesar tp die terbalik pulak, doc amik tlur tu freeze kan n trus buat iui ke ivf cmtu,, now sy xsure die cemana xcontct lama dah, lepas sy ggur mak sy suruh sy mnum air kelapa masa sy period lpas ggur tu bg cuci semua, lpas tu ad la mkn kurma mekah mnjm dgn air susu cmtu, sy ikut org ckp sedekah, kdg bukan sllu jumpe org nk bg sedekah, sy sedekah kt fb je mcm syria tu trnsfer je online brpe mmpu, nt kt notes dorg suh tinggalkan tu sy bgtau tlg doakn sy n husbnd cpt dpt bby,,🥰 lpas tu klo sis seorg y animal lover sediakan 1 blg mknn kucing dlm kereta, klo nmpk kucing terbiar tu bg la mkn smbil ckp kt die doakn sis dpt bby cpt, y penting jgn stress, ❤️

Amin.. Saya faham sgt perasaan ni. Sbb sy pun pernah alami. Kali terakhir sy menangis mcm org gila depan suami sbb dgr biras mengandung lagi. Rasa mcm diri ni cacat. Xbole nk bg zuriat. Nangis betul2. Sampai husband pun nangis skali. Lepas nangis rasa lega. Sejak kejadian tu x sebut anak dah. Tup tup tup peknen. Alhamdulillah kan. Rezeki. Mungkin kalau xde dugaan ni, kita x nangis kat allah. Sis redha je sis... InsyaAllah. Akan sampai rezeki sis ye.. Mintak mak ayah doakan... Sebut nama penuh sis.. Bila sy tanya mak sy, selama ni dia doa, dia sebut nama timangan dan perkataan "anakku" je.. Xpernah sebut nama penuh. Sehingga lah sy terdengar ceramah pasal doa. Lepas beberapa minggu mak ubah doa dia, dia sebut nama penuh anak dia, alhamdulillah. Kuasa allah. Allah beri rezeki. ❤️

Sabar...sebab org yg pyabar akan dapat nikmat yg luar biasa diakhir penantian nya.Macam Saya 10tahun tgu zuriat, macam2 yg Saya dah hadap tapi Saya jenis yg sllu bfikir positive, Saya malas nak kisah apa yg org kata sbb yg melalui fasa tu saya...knp Saya harus bsedih disebabkan org lain?.Tapi Tuhan tahu, niat Saya nak kan zuriat sdri tu iklhas walaupun Saya dh ambil anak angkat , akhirnya tahun ke10 pkahwinan...penantian yg Saya tgu2 dlm hidup Saya dtg tanpa Saya duga ...Tuhan bagi juga Saya rezeki zuriat sdri, kuasa Tuhan lebih hebat dari mulut2 org sekeliling yang hanya pandai btny beribu Kali soalan yg sama, daripada dorang btny baik dorang doakan.Saya doa kan sis dapat rezeki zuriat Dan semoga semua nya dipermudahkan buat sis.

4y ago

Aamiin..terima kasih hampa cerita pengalaman hampa...

Amin...Sya dlu pun lma mnggu utk hamil, parents sya dpt rzki p menunaikan ibadah haji. Sya n suami kirimkan doa utk kami spya dpt rzki ank,alhamdulillah sblm parents balik dri sna ke tanah air Doa mereka d perkenan kan,sya d sahkan hamil. Jika kita da rzki lbh mgkn kita ble p menunaikan umrah n bdoa sndri d sna @ ble kirim doa (sertakan nama penuh n doa) dgn sapa2 sja yg da rzki p ke sna. Selain tu,kita dgn psgan kena byk solat jemaah n bdoa bsama2. Allah tahu bila masa yg sesuai utk kita d berikan sesuatu rzki, kita hanya mampu bdoa n usaha. Insya allah, semoga allah perkenan kan doa2 kita utk mdpatkan zuriat n ank2 yg soleh n solehah.

Aamiin..semoga tuhan perkenankan doa sis..sye dh melalui pengalaman tu..smpai kan satu tahap sesiapa tanya pasal anak sye pasti akan bergaduh..sesiapa yg tnye elok,elok lah jwpan yg sye bg..tp lama2 sye berfikiran positif..setiap kali ade soalan yg bertnyakan pasal ank,sya akn jwb "makcik/akk doakan kan lah sye cepat dpat anak.ank yg cantik seperti anak makcik/akak".. Secara tak langsung org yg bertanyakan itu akan mendoakan rezeki kta..😁

sabar sis...sy pham prasaan sis sbb sy pnh alami..sy kwen 3taun..2taun kwen bru dpt bby tp tk lama skjap je 10mnggu kegugurn..taun ke3 kwen..alhamdulillah sy pregnt 7minnggu..ni pndpt sy sis boleh brubat hosptl,brubat jmpa ustaz pown boleh,ikhtiar..sbb jd kt sy sndri..kndgn yg ke2 ni sy p jmpa ustaz dan ustaz ckp dlm rhim sy ni ada bnda..so skrg ni sy tgh brubat kt ustaz sis..in shaa Allah..sy doakn sis utk cpt dpt rezeki yer sis

Raya baru ni, biras sy baru mengandung sdgkan sy ttc 4 tahun. pegi rumah sdara suami, dia pun tanya la biras sy dah berapa bulan.. Pastu dia ckp " sunyi takdok anok ni.. Ado anok suko " emmmm sy diam je... Perit oi.. Bulan 2 br ni sy buat iui takda rezeki.. inshaAllah sis amalkan sedekah subuh tiap hari. Time period just belanja mkn org je. Inshaallah semoga ada rezeki mengandung

4y ago

Aamiin😊👍 visit Efferty ikhtiar hamil https://fb.me/Ery.Zarra.Sophia

Aamiin..smoga Allah hadirkn zuriat utk awak. Sy fhm prasaan tu. Abaikn kata2 negatif dr org sekeliling.. sblm ni mcm2 perubatan sy pg dr tradisional smpai ke doc pakar tp xjd jg..sy dh kawin hampir 5thn,sblm puasa haritu sy ada try bekam utk kesuburan,dgn husband skali buat. Alhamdulillah skg ni tgh preg 9w.. sis try lh. Mntau rezeki. doakn sy &baby sihat ya..

5y ago

Traditional dah cuba..and then minum air buah zuriat..jus mamom dah try cuma sya tak pergi lagi klinik..insha allah sya akan cuba nanti..terima kasih untuk inform awak..dan sya doa kan semoga kadungan awak dan awak dalam keadaan yang sihat..semoga anak awak secantik mamy dia..😍