Scan gender

Adakah mommy kat sini scan nampak gender burger ( baby girl) tpi bila kuar baby boy?

31 Balas

Skrg mesin dh makin moden.. Sonogropher pn makin ramai.. So, nk tersilap tu kuranglh kot.. Huhuhu.. Tp apa2 pn, semua kuasa Allah.. Selagi blm keluar, xblh nk konfirm 100% Mcm saya ank first silap.. 3x scan kata girl.. Tp naluri kuat kata boy, keluar btl boy...tu thn 2008 Ank kedua scan boy, btl boy keluar.. Ank ketiga scan girl, btl girl keluar.. Skrg prgnant ank ke empat, 5x scan klinik berlainan kata girl.. Hrp2 btllh girl.. Hihihi..

2y ago

yg no 4 tu alhamdulilah..btl keluar girl..skrg tgh prgnant no 5 pula..hihihi..baru 12week..xsbr tunggu 20week nk tgk jntina..xkisah dh boy ke girl..sbb dah ada 2 boy n 2 girl..

Pengalaman ank no. 4 scan 4d 3x doc ckp memang girl.. Tp naluri sorg ibu mengatakan boy.. Tp bli gak ler sepasang yg pink untuk pkai dlm lbroom.. Yg Lain² bli bju ala² boy.. Tup ² bla dh bersalin memang btl kluar boy.. Ni Pregy ank no. 5..g scan doc ckp boy.. Tp naluri kuat mengatakan girl.. Huhuu.. Berdebar nk tnggu ms bersalin.. Hrp2 keluar girl.. InsyaAllah semoga dipermudahkan

3y ago

sy pun scan nmpk boy..tp kenapa Sy rs yg ni girl..mengharap sgt xelok ker..huhu..ni ank yg ke7..6 dh boy..dh lar lepas ni kena wt BTL dh..so..mmg mengharap sgt yg bongsu ni girl..doakan sy dpt girl yer...hehe..

hari tu masa 30wk,doktor dh pesan beli unisex baju untuk baby..belum pasti gender..walaupun discan nampak mcm hamburger..anak yg 1st gender pun x tau sampai lahir sebab dia tak bagi terus doktor tengok.Kaki pun dia rapatkan..Tapi yg sekarang ni,scan kaki mmg terbuka..nampak mcm hamburger..tak tau la..terserah la..janji baby sihat dan selamat...😁😅

Saya mcm tu jg 3x scan nmpk baby girl.. Scan kali ke 4 xnmpk.. Dia main sorok2 plak.. Suami n mak mertua da cbuk nak beli baju newborn ala2 n colour girl.tp hati naluri saya rsa mcm baby boy yg akn kuar.. Alhamdullilah.. Mmg btol tekaan saya.. Baby boy..bru umur setahun lbh. Skrg pregg ke2.. 20 week.. Xnak tau da gender apa.. Janji dia sihat walafiat..

5y ago

Scan kat klinik.. Yg ke 4 tu kat msa kna tahan kat wad

Jd kt kakak sy,die g scan 3 klinik semue ckap bb boy n die memag bharap dpat bb boy sebab anak2 lain smue girl.. dh standby name,baju n kelegkapan smue bb boy tp last2 kluar bb girl 😅... kelam kabut cari name lain n trpakse lah bb pakai barag2 smue tema bb boy 😅😅😅

Sy scan 4D 2x doktor ckp baby girl. Semangat suami dan mak mertua shopping baju baby girl semua pink..(bersalin secara operation) tibe hari kelahiran yg keluar baby boy. 😂 masing² termenung tengok baju pink. 😂

4y ago

Dah 4D kan sis baby girl. Sis checkup di swasta ke kk? Sy naluri rasa boy. Tapi scan banyak kali dktor kata girl. Xtaulah mcm mana ni. Tapi yg penting nak baby sihat keluar mudah je nanti 😊

Risau jugak ni scan nmpak burger.. hahaha.. pakat2 beli wrna pink dh ni.. dh la mimpi bersalin nurse ckp "tahniah puan ank lelaki" 😂😂 dlm hati ckp nasib la anak oii pakai la baju pink 😅😅 Sedar2 mimpi rupanya..risau kalau jd knyataan 😆😆

3y ago

Tue lar..siap mpi2..tp doa xputus harap2 girl..baju dh beli 4 pasang tuk baby girl..sbb Geram sgt tgk baju baby girl..huhu..naluri mmg kuat ckp girl..huhu

Ada masa preggy yang sulung. Berapa kali scan nampak burger. Last² keluar nya pistol. Huhuhu. Nasib si abang pakai baju² warna pink. Huhu. Kak ipar pulak scan berkali² nampak pistol, keluar² gegirl.

5y ago

😂😂 samaaalaa...

Kalau awak scan terlalu awal, mungkin pistol tu x tumbuh lagi. Pastu, kena scan dgn sonographer, sbb diorg highly trained utk tgk ultrasound scan ni. Doc biasa pun pakar juga, tapi sonographer lebih lebih lagi.

4y ago

Sonographer tu orang yang pakar dlm handle ultrasound scan ni. Kalau puan buat details scan nanti, memang dengan pakar sonographer ni.

🙋 2x scan nmpk baby girl .. skali kluar msa kat LR tkejut nurse angkat nmpk bebird( baby boy) 😂😂 dhla ada tbeli baju wrna pink.. tpksa pakaikan je laa.. 😂😂😂 kenangan ank 1st dlu..

4y ago

Yeke ibu..xpela janji dh selamat.Alhamdulilah