Najiehaa, Malaysia

Queen of two ❤

About Najiehaa

Ubat Sembelit

Saya nak share sikit pil yang saya amek waktu pantang dulu. Ubat ni pon saya da tanya pendapat doc. And doc okey je. Saya makan ubat ni sebiji sebelom tidur. Esoknya terus rasa nak membuang, memang ta
..read
thumb image

Inject Dexa

Mommy² semua, saya ad satu soalan ni. Bukan ke kita kena inject dexa @ matangkan paru² baby waktu kita nak bersalin nanti? Tapi kenapa saya 30minggu nanti kena inject tu? Ada yang pernah lalui macam s
..read
Bby ada prob n kena bersalin before 37w ke sis?
Awak mengalami keluar darah tak? Atau early signs of pregnancy? Sbb saya pun kena juga dua kali cucuk sbb keluar darah tp lupa miggu ke berapa dah tu.

Masa Di Wad

Ibu² semua saya nak tanya nanti lepas bersalin kita akan dipindahkan ke wad biasa kan. Macam mana nak bf baby kalau waktu tu susu badan belom ada?? Sebb anak yang sulung lahir² terus masuk nicu sebb t
..read
Perlu tya nurse. Masa saya baby ada dgn sy. Terus jr sua dkt baby. Even xtau teknik pgg baby lagu mana 😅😅. Saya rasa nurse akan bg susu yg mereka ada gunakan sudu tak silap saya. Hurm3

Bagi Ibu² Yang Ttc

Assalamualaikum semua. Disini saya bagitau cara saya berusaha untuk mendapatkan zuriat setelah setahun berusaha. Sebulan saya amalkan, sebulan lepas tu saya disahkan pregnant. Barang² - 1biji kelapa m
..read
thumb image
Ty

Ubat Sembelit

Hai ibu². Ni jieha nak share sikit, masa pantang kan anak yang sulung. Jieha memang sembelit yang teruk. Da makan sayur banyyakan minum air tetap sembelit. My aunty yang kenalkan jieha ubat ni. Alhamd
..read
thumb image
Aah sye beli yg air..Yg cair kn najis..Xsmbelit masa lpas bersalin..

Suggest Nama

Ibu² semua boleh suggest kan nama untuk baby girl bermula F Z sebb abang dia Fayyadh Ziqry.
Farisha zahrah
Firrah Zia
Fatin Zahrah.. Hehe.. Xreti bg nma sedap2..boleh klik link nie utk nma anak https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2372265829524534&id=770643003020166
I plan nak bagi nama simple2 jer

Morning Sickness.

Sebelum kandungan masuk usia 5bulan. Jieha suka sangat bau durian. Nak makan tak boleh so amek bau je. Tapi bila masuk je 5bulan, langsung tak boleh bau durian. Bau dia busuk yang amat. Tiba² pulak. S
..read
Sis alahan lewat. Macam mak sy. Alahan tgh nak sarat2.. Muntah2 pula. Masa tu pregnantkan sy 🤭🤭🤭

Morning Sickness.

Masa awal² pregnant, mual² tekak ni asik kembang je. Lepas 3bulan, alhamdulillah hilang. Tapi masuk je 5bulan. Dia datang balik la pulakk 😌 sabar jelah mampuu.
... sya masa awal kehamilan je muntah2..

Little one ??

Alhamdulillah ❤ 20minggu 6hari 🤰🏻
thumb image
bestnyaaa
Due date bile?mcm sama dgn sy je..hihi
Wheeeeee, best nyeee! Congrats
Alhamdulillah :)
Alhamdulillah .. best sgt tgk ..

Baby Bump

20minggu alhamdulillah.
thumb image
😍😍
Take care sis..😁