Nurul Najiehaa, Malaysia

Queen of two ❤

About Nurul Najiehaa

Due bulan 11
Due 8/11 tapi da kerap mengeras. Nak jalan pon sakit dekat bahagian bawah. Bila baring tu, nak tukar posisi sakit yang amat. Nak pakai seluar pon kena duduk, tak boleh nak angkat kaki. Ada ibu² yang d
..read
Walau sakit pun, kene jalan banyak ye.. Biar baby cepat masuk ke laluan. N mudah keluar nanti.
Sy ada simptom2 mcm ni start 38 weeks.. Now sy 40 weeks, masih ada simptom mcm ni.
Pergerakan Baby
Ibu² semua, kandungan saya da masuk 36minggu. Ni da sejam baby bergerak tak berhenti. Kalau berhenti pon dalam masa 2 3 minit. Pastu aktif balik. Macam mana eah?
Bagus la tu baby aktif selalu
VIP Member
Dah tak sabar tu hahaha
34Minggu
Alhamdulillah harini da masuk 34minggu. Ada ke ibu² yang bersalin minggu ke 34ni? Risau pulak kita sebb perot asik mengeras je dua tiga hari ni.
Sya 34w3d baby prem pramatang
Berat
Normal ke tak normal dalam masa 3minggu berat kita naik 2kg? Kenapa kena minum air gula lagi? Sekarang ni da 33minggu 4hari.
normal kalau underweight,berat naik max 2kg dalam sebulan. kalau bukan underweight,dan berat naik lebih,dah jadi tak normal
VIP Member
Biasanya kena minum 2 kali. Kalau naik 2kg mmg kena minum lagi lah.
Inject Dexa
Berapa lama tempoh masa ibu² bersalin selepas inject dexa?
VIP Member
dexa tok matang kn baru2 bby je . klau soal jangka brsalin tu brgntg bdn dn keadaan kesihatan janin n mommy sis . adk sy dy berisiko besar brsalin awl . sbb ad msala kekurgn drh merah . dy anemia teru
..more
Bersalin Awal
Ada tak ibu² yang kat dalam ni bersalin awal. Bersalin 30minggu?
Sy bersalin 34mggu😂✌bby prem... Berat bby 2.1kg ms lahir...17hari bby kne duk dkt nicu
30minggu baby blom matang
Ubat Sembelit
Saya nak share sikit pil yang saya amek waktu pantang dulu. Ubat ni pon saya da tanya pendapat doc. And doc okey je. Saya makan ubat ni sebiji sebelom tidur. Esoknya terus rasa nak membuang, memang ta
..read
thumb image
Inject Dexa
Mommy² semua, saya ad satu soalan ni. Bukan ke kita kena inject dexa @ matangkan paru² baby waktu kita nak bersalin nanti? Tapi kenapa saya 30minggu nanti kena inject tu? Ada yang pernah lalui macam s
..read
Bby ada prob n kena bersalin before 37w ke sis?
Awak mengalami keluar darah tak? Atau early signs of pregnancy? Sbb saya pun kena juga dua kali cucuk sbb keluar darah tp lupa miggu ke berapa dah tu.
Masa Di Wad
Ibu² semua saya nak tanya nanti lepas bersalin kita akan dipindahkan ke wad biasa kan. Macam mana nak bf baby kalau waktu tu susu badan belom ada?? Sebb anak yang sulung lahir² terus masuk nicu sebb t
..read
Perlu tya nurse. Masa saya baby ada dgn sy. Terus jr sua dkt baby. Even xtau teknik pgg baby lagu mana 😅😅. Saya rasa nurse akan bg susu yg mereka ada gunakan sudu tak silap saya. Hurm3
Bagi Ibu² Yang Ttc
Assalamualaikum semua. Disini saya bagitau cara saya berusaha untuk mendapatkan zuriat setelah setahun berusaha. Sebulan saya amalkan, sebulan lepas tu saya disahkan pregnant. Barang² - 1biji kelapa m
..read
thumb image