JOM KONGSI

Ada orang cepat, ada orang dapat peluang honeymoon lama-lama dulu. Mommies yang mana satu?

JOM KONGSI
2192 Balas

Tahun 2019 ni tahun ke 11 usia perkahwinan dan umur 33 tahun. Ye saya kahwin muda sebab nak ikut suami sambung belajar keluar negara masa tu. Tapi masih belum dikurniakan rezeki. Sedangkan kami suami isteri tiada sebarang masalah kesuburan. Sekarang kami besarkan 2 org anak angkat;sorang nak masuk 7 tahun(thun dpn darjah 1), sorang lagi nak masuk 3 tahun dan kedua2nya perempuan. InsyaAllah thn dpn kami akan try dapatkan rawatan/nasihat dari dr thokha muhammad. Doakan kami dapat merasa nikmat kandungkan dan punya anak dari zuriat kami sendiri.

4y ago

InshaAllah ad rzki utk sis😊 kte kne sntiasa fikir positif j kt Allah

Stahun 2bulan...1st year byk sgt dugaan... Husband accident patah 2 tulang tgn.. So focus dekat dia je... Sbb dia xboleh angkat brg berat... Xboleh mandi sdiri.. Xboleh pakai baju sluar sdiri... Mcm jaga baby... Tp baby besar 🤭🤭 After 1 year, husband dah mula recover.. Dia pun dah bcakap pasal anak.. Time 1st anniversary tau prgnant.. Tp berapa ari lepas tu gugur... Ttc balik.. Next month nya prgnant semula tanpa dtg period balik... Now dah nak masuk 2nd trimester.. Ada hikmah la knp kami dpt anak lambat sikit 🥰🥰🥰

Kahwin bulan 9 tapi takpi lg honeymoon. Simpan duit duluu dok kata bulan 11 baru p honeymoon.. P honeymoon masa birthday suami. Balik pada honeymoon tu xdk rasa ap lagi. Masuk bulan 12 baru rasa lain mcm.. Demam xdemam la lenguhh badan hbis.. Check pregnancy test 3 kali positif.. Tadaaa. So excited mummy . Esok p klinik dokter ckp dah 4minggu 5hari.. Allahu seronok tu taktau mcm mna.. Hehe babymoon la nihh.. Alhamdulillah skrg dah nk masuk 2bulan.

Lepas 2 bulan. Masa tu dilema nak pregnant ke nak hold. Bila otak nak hold tgk org lain pregnant seronok je. Bila nak pregnant macam2 benda pikir. End up malas nak fikir tahu2 lepas 2 bulan kawin rezeki pregnant jugak. Kebetulan baru masuk kerja baru, masa medical checkup tak detect pregnant. Lepas sebulan kerja baru tahu pregnant. Pastu kecoh satu dept. Dah nak kena mengajar sains kitaran subur pulak baru masing2 reti diam.

Best nya ramai yg bunting pelamin dab cuma berbulan saja dah mengandung .. sedangkan saya dah nak msuk 7thun bulan dec niey ,blum ada lgi rzeki 😔😣🤲 ..mcm2 dah berusaha ,tapi masih blum ada rzeki ..nmpk nya kena redha lah lpas ni bahwa mngkn takda rzeki dpt baby dlm dunia niey .. down sangat2 .. umur sis skrg 24thun ,husband dah 30tahun .. risau tkdapat bgi zuriat kat husband 😭

4y ago

Anak tu semua Allah yg aturkan puan. Org yg bunting pelamin tu bukan dia hebat tp Allah punya kuasa. Ya, sy faham perasaan puan. Teruskan berdoa ye puan. Doa, jika ada anak tu lg bahagia rumahtangga, maka hadirkanlah secepat mungkin. Doa pun kena specific. Kalau blh bg due date pun sebut je tarikh/bulan dgn tahun. Allah Maha Mendengar doa puan. Kalau dgr org g umrah, minta dia doakan skali. Take care puan 😊

Penantian 10thn, 8thn usahan Dan ikhtiar macam2 kaeedah, masuk tahun ke 8 dh penat so amik anak angkat Dan dh xpikir untuk hamil... Bila ank angkat umur 1y6m alhamdulillah allah beri ganjaran yg xdi duga, saya hamil selama 10thn penantian tnp amik apa2 rawatan atau supliment, insha Allah ibu akan menyayangi kamu hingga akhir hayat kerana bg ibu kamu pembawa rezeki ibu...

Saya nikah 24.08.2018,dapat tahu mengandung 17.10.2018 (5w 3d) dan dah selamat bersalin 29.05.2019 (37w,emergency czer),baby boy (berat 3.0kg)..Alhamdulilah..Syukur kepada Allah S.W.T sebab bagi saya peluang merasa saat mengandung di usia 34 tahun (2018),hadiah hari jadi tahun ni,dah ada baby (umur 35 tahun da saya,2019)..Amiin.. 💕💕

Yang dapat baby awal alhamdulillah. Dapat jadi ibu cepat. Lebih matang. Yang lambat dapat anak, alhamdulillah Allah bagi peluang untuk suami isteri mengenali hati budi masing2, peluang utk buat persediaan dari segi kewangan, ilmu untuk anak2 nanti. Peluang untuk honeymoon berdua. Dan banyakk lagi. Hebat kan Allah. Semua ada hikmah 😊

🤣😂 huntunglah yg dpt honeymoon lelama. Sy lepas nikah kebetulan time subur... Terus lekat yg skrg ni 33weeks da alhamdulillah. Takpelah rezeki awal nnt honeymoon bertiga hahaha. Lagipun bapak mertua tak habis² mnx cucu tiap kaLi jumpa je mst tnye da lekat ke belum 😅😅😅😅😅 ada hikmah Allah bg rezeki awal insyaAllah..

Setahun kawin mengandung tp xdak rezeki...gugur 3 bln lepas tu lekat anak sulung perempuan... Alhamdulillah dh 6 thn, mengandung anak kedua selang setahun...sekrg dh 5 tahun, Alhamdulillah sekrg mengandung anak ke-3 dh masuk 8 bln🤗😍 Alhamdulillah...syukur diatas segala nikmat yang telah diberikan oleh Allah SWT🤲