Berapa lama masa anda ya?

Jom petang ni kita sharing sikit dengan pengguna lain🥰 Berapa lama masa anda ambil untuk hamil anak pertama ya?👶 Ada yang dapat rezeki awal, ada yang dapat rezeki dating lama jugak dengan pasangan baru dapat rezeki baby😍 Min dulu bunting pelamin, tak sempat nak honeymoon jauh-jauh😂

Berapa lama masa anda ya?
617 Balas

6tahun..kahwin 2014 tak pernah mengandung sampai la tahun lepas bulan 8 2020 mengandung buat pertama kali dengan bantuan iui untuk kali ketiga.1st and 2nd iui tak jadi.tak tergambar betapa gembiranya bila dpt tahu pregnant,seronok la 1st time tengok upt double line,selama ni asyik satu line je,lambat period sikit test upt sambil dok tenung bawah lampu kot2 ada garisan kedua yg samar😂tapi hampaaaa...perasaan sedih jgn cakap la.xtau nk cerita tp sentiasa positif yg Allah akan bg smpai masa ketika dia.Allah nak uji lagi bila dpt tahu kandungan tak jadi,hanya ada kantung kosong je,so doc decide utk tunggu dia turun sendiri,akhirnya tepat 12malam 1 oktober 2020 kantung tu keluar dgn sendiri,sedih rasa..tapi dlm masa yg sama bersyukur sangat sbb xpyh kena cuci.lepas tu berpantang baik2 sbb nk bg period stabil utk cuba mengandung balik.tapi period x datang2 pulak..bulan 11 saja test upt sbb period x dtg2, tiba2 naik double line.ya Allah syukur sangat x sangka secepat tu Allah nk bagi.memang hadiah hari jadi paling bermakna dlm hidup.betul org ckp bila kita x mengharap saat tu la Allah akan bagi.dan sekarang alhamdulillah dah 3bulan..semoga Allah pelihara kandungan kali ni smpai tiba masa dia.korang yg tengah ttc tu jgn give up tau.pedulikan apa org cakap yg penting positif selalu.doa yg baik2.inshaallah semoga ada rezeki utk kita semua bergelar ibu💖maaf terpanjang pulak coretan kita..hehehehe..🤭

nikah 25/10/19 , dapat double line 31/8/20 😬 10 bulan , tu pun dah fadeup dah nak test lagi. tp gigihkan diri jg nak buat upt, sbb hairan rasa mcm senggugut lama dah tp xturun period pun. sbb brpa bulan sblum tu asyik single line je sampai rasa malas dah nak cek2 lagi 😅 alhamdulillah, now dah 6month. doakan kesihatan dan keselamatan sy dan baby ❤ semoga all mommies juga dipermudahkan segala urusan 😘

doesn't matter cepat atau lambat, this is not a race. soalan macam ni kindda make those yang struggling to conceive feel bad about themselves. especially bila soalan ni yang being on top for a few days. people come to this app to seek for help/advice/tips regardless on pregnancy/parenthood/trying to conceive/etc. , not to feel threaten/jealous/feel bad by others.

hampir 10 tahun menunggu zuriat yg pertama..Allahmdulillah akhirnya Allah kurniakn jgk rezeki anak..sekarang ni dh msk 9 minggu..doakn sya yer smoga Allah pelihara kandungan sya smpai ke hr kelahirannya...doa yg baik2 smoga kita smua akn bergelar ibu satu hari nti..berkat org yg sabar..aminnn

sy ade pcos buat rwtan kt klinik doc hmid arshad 4tahun pjj bru dpt tukar dekat duk sama2..otw nk dptkan bmi normal dh turun berat lbih kurang 15kg dpt normal concieved tahun ke5 alhamdulillahh..knal pasti maslaah + doa + usaha + tawakal insyaallahh rezeki msing2 ade awal ade lewat now 39w iam soo ready to meet my 1st zuriat ❤

bunting pelamin🙈🙈🙈✌inai lum ilang lg dh preggy...misi siap duk mengusik lg kata lar mummy pngntin baru ea?? alhamdulillah..rzki awal....tu buat kita rs malu2 je nk g chckup ms tu..😂😂✌tp alhamdulillah dpt misi yg best jg...memcm dia share ilmu dgn kita... nk2 kita pestime nk jd parent ms tu..

11 bulan lepas kawen bru mengandung pertama tp rezeki dpt merasa 10week je..alhamdulillah lepas 4 bulan sy pregnant semula..doakan sy n baby sehat2 je smpai bersalin 🥰..moga yg masih menanti kuat dan moga cepat dikurniakan zuriat terbaik diwaktu terbaik sebaik2nya perancangan Allah 💕

7 Tahun saya menanti zuriat sulung saya.. Sekarang 38 minggu.. Doakan urusan bersalin saya ini dipermudahkan dan zuriat saya dalam keadaan sihat sempurna.. Kepada rakan yang masih menunggu InsyaAllah akan tiba masanya kalian merasa menjadi ibu.

Selepas 16 tahun...rezeki allah bagi tanpa disangka..alhamdulilah sekarang sy mengandung anak pertama di usia 38 tahun..kandungan 20 weeks...doakan semoga dipermudahkan