Siapa dkt sini yg perut tebal / badan berisi atau chubby? Minggu ke brapa bru nmpak perut korang?

Yg mana chubby tu boleh x share minggu ke brapa bru korang nmpak perut membulat.. Kita ni skrg perut nampak lemak buncit je hihi. Sbb picit² perut masih rasa lembik² lemak haha.. Entah bila nak nampak jelas baby bump.. 15w

35 Balas

Saya memang bdn berisi dan perut tebal, dah 2x czer sebelum ni pd thn 2009 & 2012. Alhamdulillah ada rezeki mengandung lagi diusia 38thn 🤲🏻🥰 . Sy mmg perut dah sedia buncit dah sbb czer dulu2, bhgn perut mmg susah nak kempis walaupun dah diet & exercise. . Perut start nampak mcm pregnant masa kandungan 2bulan mcm tu, tp org tak perasan lagi, mungkin org ingat buncit sbb gemuk 😂 . Tapi masa kandungan 3bulan, org dah perasan dah yg sy pregnant, cuma diorg ingatkan sy pregnant dah 5bulan, padahal baru 3bulan 😂 maklumlah perut mmg besar hihi. . Alhamdulillah skrg kandungan nak masuk 5bulan dah 🤲🏻🥰

perut sy tk tebal cuma sy chubby jela hahaha berat sy 63kg..yg ni 2nd pregnancy, mmg perut tk nampak sgt bila dh masuk 5bln ni..anak first sy baby girl, haa baru masuk 4bln dh besor semacam..tp kalini kecik je perut sy, bila scan baby membesar okay je tkde mslh pun.. lagipun bila perut kecik ni lagi sy suka sbb boleh pakai baju yg sedia ada or besar sikit..

Kakak sy semasa mengandung anak pertama dan kedua perut sedia buncit, sepanjang dia hamil tu mmg nmpk perut buncit je, masuk 7bulan (28w) baru nmpk bump bulat tu, tu pn masih ada org ingat dia buncit.. Bump jelas tu nmpk masa 8bln hampir dah dia nak melahirkn msa tu..

sy chubby & mmg perut buncit 🤣 ni first pregnancy,awal2 pregnant dlm 4w dh nampak perut buncit dri sblm ni..ketara gak..sy rahsiakan dlu dri family sbb time tu nk buat surprise tp sampai je rumah sy,family dh tegur 🤣 surprise xberapa nk jdi la kiranya..hahah

saya pekej breast besar. so tak nampak sangat baby bump. lagi2 saya suka pakai baju longgar. kalau bukak baju or pakai baju pregnant yang ada tali baru nampak. tapi bab jalan jelas nampak pesen jalan orang mengandung. saya dari 5bulan dah ada baby bump.

saya sejenis perut tebal.. preggy anak pertama kedua sama je.. 6 bulan tu perut dah mcm tunggu hari.. mmg p mana2 org akan tanya dah tunggu hari ke.. misi pun cakap jenis kulit tebal.. sampaikan doktor berapa kali tanya kembar ke..hehehhe..

sy skrg 10 mnggu ramai ckp mcm 5 buln🤣mne x nye..Thun 2020 czer so perut tebal..Thun Ni alhamdulillah hmil lgi..so perut nmpk mcm 5 buln bulat😅xbole DH pkai suar selesa pkai bju jnis jubah or bju mngdung terus..

sy 28 weeks baru nampak perut bonjol, sebelum ni orang kata tak nampak macam pregnant pon 😂 tapi betterlah, saya malas nak layan kalau orang tanya2 macam2 and terover "caring" (yang sangat pelik & over) ni 🥴

Saya mula tk tau nak kata perut sendiri ka sbb ada baby 😅 tapi bila dah masuk 4 bulan mmg nampak perut besar dah… Tapi org yg tktau tu biasa la igt kita makin mokmok pas kawin 😁

Sy obese. Skrg dah 18weeks tp masih nampak mcm x mengandung pun. Bila baring pun x nampak apa. Kdg2 tertanya jgk baby ok ke. Bila scan elok je semua ok.