Korang start tak selesa baring terlentang masa brapa weeks?

Saya 15w masih boleh terlentang/menegak.. Brapa weeks agaknya baru rasa x selesa dan perlu tidur mengiring ye? Cuma saya klu baring mengiring perlu alas tepi perut dgn bantal baru selesa, walaupun baby bump masih x nampak sbb buncit hihi..

17 Balas

Saya start 17W mcm tu dah takleh tidur or baring terlentang. Rasa tak cukup nafas. Mmg kena mengiring ke kiri je selalu. kalau tido tetiba terbangun sambil terlentang mmg sbb rasa tak cukup nafas. Kena pusing ke kiri jugak. And yes mmg kena letak bantal kat celah kaki dan belakang badan. Kalau lenguh boleh laa pusing or terlentang skejap2 ☺️

sy da 18w.mmg paksa diri tuk tido mengiring ke kiri. ke kanan ada jugk tp kejap je.. terlentang xleh lma.sbb akan sakit bahgian pinggang dgn paha. sy tukar2 je posisi . tp kalau mengiring kena letak bantal kat belkg bdn jadikan sokongan . sgt selesa bila tido

saya 14 pun terlentang hahahaha, tidur laa ngiring thu thu dah terlentang nt , biasa ngiring ni bila perut da besar .. kwan sy kata kita akn rasa sakit bila tidur terlentang . so maknanya knee ngiring laa .skrg ni tidur laa puas puas terlentang .

1y ago

hehe betul tu sis,skrg saya dah 8bulan,bila terlentang susah sangat nafas..waktu 6 bulan stil boleh lagi terlentang,tapi sebaiknya start 5bulan tu tidur ngiring lah

Saya masa 26w sbb perut dah besar dan senak sgt klu tdr terlentang susah nak nafas/nafas sangat laju. Tp masa awl2 trimester pn sy dah start tdr mengiring sbb mmg lebih biasa tdr mengiring berbanding terlentang.

sy 35w pn lebih selesa terlentang lagi dri mengiring.. bila mengiring kanan, perut auto senget ke kanan, mengiring kiri, perut senget kiri🤣 ghisau tgok senget2 gitu

start 3rd trimester. tapi suka je jugak terlentang sekejap2. paksa diri baring mengiring ke kiri sbb tu posisi yg terbaik utk baby.

20w msih boleh terlentang.masa baring tu xrasa sakit.tp bila bangun rasa sakit sgt.jln pn seakan penguin (yg comel la) hehe.. so mengiring is the best choice...

23 week baring telentang lah paling best🤣 kadang2 paksa2 tido ngiring. Bngun2 terlentang balik🙃 takthulah. Terlentang selesa .

saya 18w masih selese telentang. tapi kita akan sendiri auto ngiring ke kiri. mungkin dah baca banyak tips suruh tido ngiring kot

Sy tk selesa mengiring telentang shj. Tdur mcm dduk dkt recline chair. Bantal bwh lutut. Bntal dkt pinggang.