Kalau kena cuci sebab gugur sakit ke,kita sedar ke tidak .

Yang keliru

15 Balas

saya gugur week12. kt rumah dh keluar sketul darah bantal, terus pegi hospital.. otw tu melayan perut cramp mcm sggugut tu haa. dh smpai hospital, tukar kain pink kt toilet, keluar lagi darah. then doctor terus d&c xde bagi salam dy seluk korek..n xde bius2 ni. terkejut mak huhu dh la 1st time gugur haa.. xsmpai 10minit pon dh setel, keluar laa darah sbyk2 tidak tuu, lega sggugut tadi. doctor bgi rehat stgh jam..then nurse dtg cucuk ubat kecut rahim, terus boleh discharge.. check in pkul9.30 mlm, check out pkul11 mcm tu..

Depends sis, doktor akan check dulu, dia cuba la dulu cuci n tarik ape yg boleh, tapi klu dinding rahim masih tebal, dah inject utk kecut rahim pun masih byk lg tertinggal kat dlm jadi dia syorkan lah D&C, kene msk operation theater, kasi bius separa badan, inject kat belakang so kebas dari pinggang ke bawah.

kita dpt ubat bius & ditidurkan. tak sedar. nanti dah siap, dia kejut. pengalaman sy, tak sakit. lepas bangun tu pun sy tak rasa apa2. cuma gi toilet tukar pad & mandi sbb ptg tu dah discharge

kawan sy gugur 2 bulan dia ckp doktor cuci hidup².. takde bius apa² mcm kena carik keluar.. sakit x tahu nk ckp mcm mana.. sy pun gugur jgk 3 bulan tapi nasib baik pilih utk jatuh sdri..

tgk keadaan kita, ikutkan mcm sy , doc bg option nk full bius or half bius .. sy pilih full bius , x skt pape .. kena dnc kantung x turun habis ..8w gugur ..

masa sy tkde bius.. mmg sakit gila.. sakit cntrction pastu kena korek lagi guna besi pnjang tu.. ngilu.. mgkin ikut usia kndungan kot.. sy wktu tu 2 bulan lebih

2y ago

tpi sy terasa besi tu masuk smpai rahim.. rasanya mcm usus kene tarik kluar😭 seram ingt balik

Mse sy buat D&c bius separuh bdn mmg xrase ape la.. Tp abis bius mmg ade rase sakit. Berdenyut2 sakit kt Ari2.

Dh kne bius xrse sakit dh, tau² je dh siap smua kte pon time tu sedar mamai² disebabkn ubat bius tu..

sy cuci di private hospital.bius full.sedar² dh siap.pg cuci.ptg blk dh

adik ipar sy br kena cuci minggu lepasa..xsedar dia kata sbb kena bius