Cuci sbp gugur

Sy dah gugur, td doc suruh refer esok hospital sek 7, suruh cuci. Nak tanya sakit ke kena cuci ? Atau adakah doc akan suruh kita jatuhkan sendiri atau mcm mana ye..sapa ada pengalaman ples? 😓Takut ne..bg sy sepatah dua kata sejujurnya..😞#bantujawab #ingintahu

6 Balas

klau dh confirm baby dh tkda heartbeat, dr akan bgi tempoh 2w utk jatuh sendiri. melainkan klau ada risiko apa² dorg akan on the spot suruh cuci. mcm sy, prnh miscarriage. lps ja dr inform mmg baby dh xdk sy buat senaman yg mcm nk bersalin tu. turun tangga bnyk kali. tpi mmg sakit laa sbb contraction tu akan rasa. mntk support dri husband utk bimbing. sy buat xsmpai 24jam dri dr sahkan kantung keluar sendiri tnpa perlu cuci. masa tu 16w..

Saya gugur baby keluar habis dirumah . Pastu bawak baby ke hospital , pihak hospital decide utk dnc . Dnc ni tak sakit yang sakit selepas selesai dnc pastu cucuk bius separuh tu 😩 selepas gugur kita perempuan ni subur so senang lekat . Selamat berpantang

Pnglaman sy cuci dnc tak sakit. Sebb bius Tp kna lalu proses lain dlu doc bg ubt insert bwah utk bukk jln bg jtuh sndri. Sblm tu doc bg msa 2mggu utk bby jtuh sndri klau xjtuh nti dtg date yg doc bg.

1w ago

bius tidur ke sis ? owh bg masa jatuh sndiri ye.. kalau dah jatuh dtg hspital lg tak ..

saya haritu tak rasa pape pun sis sebab bius separuh badan . rasa kebas je 😅 . sis jangan risau ok . saya pun haritu d&c kat seksyen 7

dktr sana akn scan dlu..check semua sblm apa2 prosedur. pkir +ve ja ya

1w ago

bius separa bdn ja. tk sakit.

tak sakit cuma rasa ngilu jer sikit

1w ago

Biasanya cepat x utk pregnnt balik?