ingin tahu

saya nak tnya, kalau scan dan kantung nampak kosong je..maknanye memang gugur ke? dah 7weeks..mgu depan kena cek lg skali untuk confirmkan...kalau confirm memang kena cuci lh ye..nak tnya..sakit tak kalau kena cuci?sbb ramai cakap sakit..

11 Balas

7w sepatutnya nampak da dia kecil je, saya haritu baru 6w1d dah nampak, try scan nanti 9w tgk mcmna, dont worry ya mommy tipu la kalu x sakit kna cuci tapi pilihan ada d tangan sndiri, kalau xnak sakit pegi private cuci, 1st kandungan sa buat dnc dekat private x rasa sakit langsung..sbb kdg2 badan kita x sama, kalau dia jatuh sndiri xpya cuci dah, tapi jgn risau rezeki akan ada lepas tu, syukur lepas gugur tahun lalu saya mengandung lagi kali ke 2,

Tak semestinya.. Sbb kecik lg nk tgk. Kalau dtg lg 2 mnggu, size tetap sama meaning takde pertambahan size, then kemungkinan kandungan tak jadi. Pernah berlaku kat sy, kandungan sy 6w dan 8w sama size, dlm 11w mcm tu sy keguguran. Sy biar die gugur sndr je sbb usia kandungan br 6w. Semoga dipermudahkan.

Sis cuba repeat scan lagi nanti, if tak nampak jugak terus g hos ..kemungkinan gugur ..kalau keluar sendiri tak perlu cuci ..kalau tak keluar kena cuci rahim melalui proses dnc ..cuci rahim tak sakit sbb doc akan bius separuh badan ..so tak rasa apa ..sbb saya baru cuci rahim bulan mac 2019 ..

Sis ada bleeding ke? Kalau tak, maybe tak nampak lagi bby. Sbb kecik lg 7w tu. Tak semestinya miscarriage kalau tak nampak bby lg. Tunggu lg 2-3 minggu and pergi scan, InshaAllah nampak. Ataupun sis ke klinik lain pulak. Scan lg skali bg puas hati.

Sy pun sama dah 10weeks, scan td kantung nmpk kosong.. Pergi scan sbb ada bleeding pg td.. Tp doctor sruh tggu sbulan dtg scan lg.. Sbb doctor pun tak ckp miscarriage..

Selagi xde bleeding xde la gugur sis.. 7 w time sy dlu pun xnmpk ap.. G cek 12 week trus dh ad heartbeat.. Apa2 tggu 10-12 week dlu ye..

Sy pon scan tp nampak kantung je.. Dr ckp biasa la sebab kandungan baru lg.. Mmg x nampak.. Ap pon semoga dipermudahkan ye sis..

Biasanya doktor bg tempoh 2 minggu utk janin turun sendiri. Apa2 harap ada miracle dr yg esa. Amin

Sy 10 week nmpk kntung ksong , 13 week scan blk dh nmpk baby hmpr smpurna .

xsemestinye sis.. try lg scan lps 2 mgg..