Keguguran tapi tak cuci

Saya nak Tanya ada tak yg janin dah jatuh sendiri . Dr kat klinik swasta sruh pergi cuci tapi tak pergi lagi sebab trauma dgn 2 Kali gugur kena cuci pakai muncung itik. Takpa kaa kalau biar darah kering sndri ? Lepas jatuh tu darah memang tak banyak. Sekarang dah berkurang. Mcm mana nak tahu rahim kita dah bersih. Sakit pn x dah. #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

sebenarnya doktor swasta dh berikan pndgn yg terbaik utk kite sbgai pesakit dia. pndgn luar drpd bidang doktor hanya berdasarkn pengalaman sendri atau pengalaman yg dilihat/didengar drpd pihak lain. sis pn pnh 2kali gugur dan cuci, jadi sis rase selamat ke utk buat tidak tahu? bkn ke semakin x tenang di hati dgn perkara yg rase tidak selesai lg. yg tanggungnya bdn sendri. better rujuk balik dgn doktor. wallahualam..

Didik diri bertenang dan fokus untuk kesihatan diri dan elakkan drpd mudarat, insya Allah trauma tu hilang. Silakan ikut cakap doktor untuk buat pemeriksaan di hospital untuk tengok samada dah betul2 ok ke tak rahim tu ye puan. Jika ada sisa lg, risiko jangkitan kuman dll. Lebih baik kita elakkan ya drpd buat tak tahu dan akan menghantui puan. Lagi haru.

Biasa nya dr akan scan rahim kita. tengok masih ada sisa janin atau tak. if dah bersih nipis. dah keluar semua. if belum, memang kena cuci. kalau di biarkan. boleh memudarat kan diri ibu sendiri. apa pun, moga dipermudah urusan sis. kembali sembuh. aaminn.