Cuci

Hai nk tnye sakit tak cuci klau gugur,ramai cakap biar gugur jatuh sndiri dari cuci?

8 Balas

Alhamdulillah..penah jgk cuci..x rasa apa lgsg..sbb dh bius..sedar2 dh siap..kwn yg jth sndri lg sakit katanya.. xpayah pk or dgr sgt ckp org..kdg x sama dgn apa kita lalui..ada kwn ni dlu asyik takutkan yg cuci ni sakittt..tp dia sndri xpenah pun kena..then bila turn sis kena.. Alhamdulillah Allah permudahkan..ok x rasa apa..n sis amik yg positif..tnya yg dh penah cuci trmasuk mak mertua smua dorg ckp ok x sakit tu yg jd berani skit..nsb baik bila kena turn sndri pun ok je..biasa doc tgk nk bg half or fully bius..mcm sis ari tu fully bius jd mmg x sedar la..

Saya ada pengalaman gugur sendiri. Dalam tempoh 2 minggu selepas turun darah tiba2 babynya keluar bersama kantung kecil comel aje tali pusatnya halus rupanya.Yang lain cerbisan2 kecil bercampur dengan darah. Tak da pun rasa sakit yg teruk. Cuma rasa sakit kontraksi sebelum gugur dan sakit di ari2 semasa gugur. Alhamdulillah bahagian saya Allah permudahkan. Turun darahpun tak banyak sikit2. setiap hari sehingga baby keluar.

2y ago

boleh saya tahu.. awak ada pegi hospital lepas tu utk cuci ke

seeloknya biar gugur jatuh sendiri... Sbb kalo kena cuci.. ramai cakap even nurse pun bagitahu risiko dia mungkin susah or lambat nak mengandung balik.. sbb rahim da kena kacau.. Sedih tp apa boleh buat..Takde rezeki saya.. Selepas 2 minggu turun darah akhirnya kemarin saya keguguran kandungan da 12w..Tp syukur dia jatuh dgn sendiri...Takde kena cuci..

Sy pun. Doktor bgi tempoh 2 minggu utk janin gugur sendiri tpi bsok dah genap 2 minggu lnsung xda tanda2 janin nak jatuh. Darah setitik pun xda keluar. Ni kompom2 d&c. Dah tak sanggup tunggu lgi. Harap2 boleh dpt full bius. Xsanggup hadapi klau half bius. Doakan urusan sy dipermudahkan. Aminn

saya baru je subuh tdik kena cuci..mgkin kalau bius xrasa lah...tpy saya kena cuci lgsung xbius.. rasa rahim kena sentuh²(bersihkan) tu ya allah... berserah saja lah sama allah... mmg sakit xtahu lah mie ckp mcm mna

4y ago

betul , sy merasa mulut itik n bius , mulut itik sakit masa kena seluk , bius plak nk buang air kecil , Ya Allah... tp esok dah sikit..

sy pernah cuci ogos2019 sis.. takde apa la sis banyakkn doa pada Allah smoga dia permudahkan urusan kita.. biasa d&c ni bius penuh sis.. sy sejam stengah dah sedar dah..alhamdulillah smua selamat

Sy pn ada dgr gitu cuci lg sakit dr gugur jtuh sndri.Hrp Allah pmudahkn segala urusan sis..aamiin

Saya penah kn dnc. X sakit sbb full bius.