Scan tak nampak kantung baby

Sy pregnant 5weeks pegi scan tak nampak kantung baby, tapi test pregancy test double line😭😭😭 kenape dengan saya.. tolong..

Scan tak nampak kantung baby
102 Balas

Jgn risau sis nnti smnggu lagi repeat scan insyallah ada.. Lgi satu nk scan jgn kncing... Sya ari tu x nmpk gk sbb bfre scan pi kncing lastly dktor bgi mnum air 2 gelas bsr tggu rsa nk trkencing tu scan.. Bru nmpk.. Slalu klu x nmok gak bgi next appointment scan.. Klu x nmpk gk akn scan dri bawah.. Pgalaman sya slalu kne scan dri bawh 😅😅 cuma yg skrg ni ari tu mnum air rsa nk trkncing bru scan

Sis jgn risau mmng mcm tu tak smua ibu2 kantung trlihat sis .. Sama sy sis 5w semasa saya scan pagi tadi nampak kantung baby .. Sis takmaw stress taw .. In sha allah nnt dlm 7-8w sis pergi scan lagi ye .. Sy doa smoga segala urusan sis dprmudhkn allah .. Amin allahuma.. Apa yg paling penting doa sis in sha allah kuasa allah tu pasti sis ..

sy 7 weeks bru nampak.. dua minggu sblum nya nmpk kantung je smpai doctor kata kemungkinan blighted ovum sbb period tak regular.. ikut tarikh period dh 10 minggu mse tuh.. tp rupanya mase scan yg just nmpk kantung je tu bru 5 mgu.. 🤗 skrg dh 8 mgu.. doctor pun buat tvs skli kan sy mse scan untuk confirm kan bby dlm kantung..

Tahun lepas sy scan pun tak jumpa kantung, 6 weeks, rupanya sy ectopic pregnancy. Tapi sy ada simptom, ada spotting 2 minggu. Kalau takde spotting atau sakit, mungkin tak nampak lagi. Tahun ni sy pregnant, 5 minggu doc scan boleh nampak sbb bladder full. Kalau bladder empty doc taknak scan 5minggu sbb mmg taknampak.

3y ago

Alhamdulillah :)

I feel u sis... dulu awal2 pregnant pernah jd mcm ni. Risau sbb x nmpk kantung. 😭. Tp lepas tu saya pegi buat transvaginal ultrasound sbb bleeding. Terus nmpk kantung dan siap nmpk heartbeat n dengar heartbeat lagi. Menitik-nitik air mata. Cumanya kalau buat abdominal, dia x dapat detect... Sis tak cuba buat transvaginal ultrasound?

3y ago

sis bleeding teruk ke ada keluar sesuatu yang asing?? ramai cakap saya keguguran tp cm xterima kenyataan 6minggu ikut kiraan

selalu nye susah nk tgk mse awal2 xpe sis jgn isau mkn vitamin acid folic elok untuk tumbesaran bby lpas 2,3 minggu g scan insyallah akn nampak nnti sy dlu pun sma jugak yg plik nye mse scond bby hati sy kuat mngatakan sy pregnant tpi upt pun negative so cek slpas bbrapa mnggu bru positive jdi jgn isau smua org x sma

memg tk nmpk lg sis klau 5weeks .. sy bru nk masuk 6 weeks mggu lps sy pergi scan memg tk nmpk kantung lg .. sme la mcm sis risau jgk ..tp kne positif . mse sy cek upt pun sme mcm sis jgk tk berapa terang dlm berapa hri mcm tu sy try buat upt lg hcg jd makin terang .. insyaallah jgn trlampau fikirkan sngt ..

normal sis sy dulu 6w belum nampak apa apa memang risau sebab dr cakap maybe luar rahim sy doa banyak banyak then 12w sy pergi scan lagi dah nampak baby ❤️ bagi sy normal tu sis sebab tak semua orang sama perkembangan baby dia yang penting g buat urine test dekat kk kalau positive in sha Allah ada tu sis

3y ago

asid folik jangan tinggal makan hari hari

awal lg sis. 8w keatas kalau scan dkt klinik swasta yg ada pakar nmpk dh kantung n heartbeat . tp kalau kk ngan klinik swasta yg xde pakar usia 10w keatas br nampak ... bezanya yg pakar bleh wat detail scan. kos plak utk scan dr minimum rm30 dan keatas. depends pd tempat .

Relex Sis . 5 Minggu Tu Awal Lagi . Mcm Saya Cek UPT Sebulan Lepas Tu Bru Pergi Scan Ikot Last Period Sepatutnya Saya 9 Minggu Tpu Scan Bru 6 Minggu Dokter Suro Dtg Balik Sebulan Lagi Terus Nmpk Baby .. Sabar Kay Yg Penting Jaga Makan Jaga Diri ☺️ ..

3y ago

Thankyou untuk kata² semangat.. sy takut saya je ada masalah macam ni🥺