Scan masih tak nampak kantung

Salam mommies, biasa boleh nampak kantung baby masa brp weeks ya? Sbb sy scan masih tak nampak kantung, test upt 3weeks+

14 Balas

Awal lagi tu awk. Saya dah 2 kali pegi scan, scan pertama masa 4 minggu, rahim menebal dan tak nampak kantung lagi. Scan kali kedua masa 6 minggu pun sama jugak, rahim menebal dan tak nampak kantung lagi. Doc suruh dtg masa scan masa week 10 or 12. So skrg mmg saya jaga betul2. Tak buat kerja berat dan mkn makanan yg sihat. So far tak ada bleeding. Next month baru saya pi scan balik.

sy 4 mnggu dh nmpk kntung tpi ikut keadaan masing2 ada yg 6 mnggu bru nmpk kntung ikut dctor tu scan mcm mana . mcm sy dctor o&g 2 org tk dpt nmpk tpi bila buat hcg scan balik dngn dc pkar yg ketiga bru nmpk kntung .

kalau guna digital CB 3+ bersamaan 5w above. nak nampak kantung boleh scan masa usia kehamilan awak masok 6@7w. nak nampak baby dan heartbeat klip2 scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas😊

takpe awal lagi tu.saya scan 5weeks nampak kantung cinonettt je 😂 tak sabar nak tunggu scan another few weeks nak tgk heartbeat insyaallah.

test pkai clearblue ke? kalau 3+ tu mksdnya baru 5w. dan biasanya scan masa 6w keatas baru nampak jika period cycle awk normal

Tunggu 8 - 9 minggu bole nmpk kantung.. N klu scan kt swasta 9 minggu tu dah nmpk bby kcil gerak2 n degup jantung pn dah nmpk

biasanya 8 atau 9 weeks .. tapi ada je yg 5weeks da nampak... brgantung pda individu...stiap individu brbeza2...

Saya scan 6 minggu nampak kantung ja . . After 3minggu repeat scan baru nampak baby and heartbeat

Saya scan 4W nampak kantung.... Tapi scan tvs bukan abdominal scan.....

sy pun sama, 4w blum nmpk kantung, 2 mggu lg doc suruh repeat scan

6mo ago

normal. nak nampak baby dan heartbeat klip2 boleh repeat scan masa usia kehamilan awak masok 8@9w dan keatas. selagi xde spotting/bleeding, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. kalau sebelom pregnant mmg consume asid folid then just continue consume. if belom pernah consume boleh minta husband beli dkt farmasi asid folid 4mg. dan start consume 😊