Scan tak nampak kantung baby

Sy pregnant 5weeks pegi scan tak nampak kantung baby, tapi test pregancy test double line😭😭😭 kenape dengan saya.. tolong..

Scan tak nampak kantung baby
102 Balas

Sis jgn risaula . Dktr pun kata tak smua ibu2 awal kndungan kantung boleh nampak .. Sy tepat 5harini scan alhamdulilah nampak kantung sis baby pun ada macm bijik pea ehehe . Apa yg penting jgn emosi ye sis bbnyk kn bdoa insha allah allah prmudkn ok sis

3y ago

inshaallah . terimakasihh ya

Relax... Masih awal lagi... Klu nk scan, normally after 7 weeks... Sya hari tu scan 7 weeks and saiz fetus hnya 1cm... Klu 5 weeks mmg masih kecik sgt2, sbb tu nmpk kantung je... Spatutnya sis tnye doc and doc akan explain... Nway, congratulations

5 weeks awal lagi. saya ikut tarikh last period patutnya dah 10 weeks langsung x nampak kantung.doktor siap suspek molar lg. refer pakar, repeat scan 2 minggu kemudian, baru nampak kantung dan jantung baby. scan dr bawah lg clear. baru 6 weeks masa tu.

3y ago

transvaginal scan

semalam saya baru lpas scan, oleh disebabkan saya badan besar, masa scan tu dktor tekan sikit perut saya, katanya lemak saya tebal 😅 tapi nampak halus je kantung. semua orang tak sama sis, tapi In Shaa Allah, mesti ada tu. 🥰

sama lh sy yg preggy no 2 nie..first bt buku 6 minggu.lps tue scan xnmpk pape.kntung pn xde.tapi test air kencing positif..berdebar lh jgk rse.lps tue dktor sruh dtg lgi dlm 10 minggu scan Blik.trus nmpk kntung dan baby pn aktif.

Sama mcm saya sblum nie jugak, tk nampk lgi. Then doc mtk sya dtg skli lgi utk follow up, bt 2nd appointment. Alhamdulillah, baru nampak kantung.. wktu tu mybe 8week mcm tu. Awak sabar ye, awak pergi skli lgi checkup after 2 weeks.

sme la sy lagi lah period xteratur...scan tulis 6weeks tp sbnanye bru 2weeks...xnmpk ape...lg 2mggu dtg bru nmpk kantung...scan elok 7weeks ke ats kalau x nt msti kecewa...apepun folic acid da kne makan shari sbiji

2y ago

sama la..period irregular... scan kt swasta 7w tp baru dlm 4w.. xnmpk ape... swasta suh refer ke government..tkut kndgn luar rahim... haishhh...sape yg x tkut dgr..lg2 penglman xde... tu kena tunggu 2/3 minggu lagi baru g scan . kalau scan awl nnti kecewa bike doktr ckp yg bukan2...

awal lagi la sis. sye pegi scan 5week pun tak nampak kantung lagi then doc suruh repeat scan lg 2week. and after 2week sye datang scan alhamdulillah dah 7week and nampak kantung. nnti try pegi scan lg after 2/3 weeks yaa

sy pon scan perut dkt hospital 5weeks,6weeks xnmpk kantung..doc ckp ektopik,drah 3x ambk dh,dduk wad 3mlm jgk..tdi scan ikut bwh..Alhamdulillah dh nmpk kantung..2mnggu lgi repeat scan..Insyallah,ade tu sis mngkn kecik lgi

Sama dengan saya sis, saya pun pregnant 5 minggu 3d scan pertama ada nampak kantung selepas 2 minggu gi klnik scan lg doktor ckp x nampak kantung nye. Sekarang ni saya keliru la bila buat pregnant test 2 lien.