baby umur 3 minggu kerap nangis

Sy dan suami makin stress.. Kami sama2 xtau nk buat apa kalau bby mngis tnpa sbb.. Atau sbb yg kami xketahui..sdgkan pampers kami tukar, myk kami letak, perut di barut.. Susu diberi.. Tlg lh rasa mcm nk bg ank dkt org lain je kalau stress mcm ni

82 Balas

tak baik berfikiran macam tu sis,anak tu anugerah allah dekat sis n suami,,,xsmua org brjaya dpt anak tau sis,,kalau sis dah cuba segala macam cara,cuba lah bawak anak sis dan suami pergi j7mpa ustaz2 yg mahir,kadang2 kita xtahu ape yg bayi kita nampak,kadang2 tanpa kita sedar kita juga yh jadi penyebab bayi kita jadi macam tu...so iktiar sis selagi mampu,,tahniah sebab dh jadi sorg ayah dan ibu,,smoga diberikan sgala kmudahan utk sis dan suami ya...

Try skin to skin contact..u got this mommy❤. Kalau tak awak try tengok ni https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DafMNp6Q4u7s&ved=2ahUKEwiW-_bRh__pAhUCfSsKHRqqBSEQt9IBMA56BAgMECQ&usg=AOvVaw2FcTMtKRlFLQvwx7C8jnNx Cara oprah.ni sangat membantu saya.saya dengar bunyi anak saya.tapi kalau dia menangis tak menentu tu mungkin kena peluk. Kalau awak tenang..dia pun akan tenang. Good luck mommy❤❤

sis cuba try tgk barut nya ketat ke apa ke? rajin2 try and error smpai bby okay. normally bby kena dipujuk and dodoikan . selalunya kalo nangis ni sbb lapar, kembung , atau nak tido . Suhu persekitaran jgn panas sgt, normally kena 24’c-26’C.. tu suhu okay utk bby. sis bedung dia supaya dia rse selamat, in syaa Allah lama2 okay. jgn give up utk jaga anak ni. Anak tu amanah Allah, ingat tu kena jaga baik2 tao.

Sis, kalau pun stress jgn ckp mcm tu. Baby tak tau ape2. Kesian baby. Bukan suka2 nak ngis kalau takde sebab. Lagi awk buat fedup dgn baby, lagi bby meragam. Awak bykkan skin to skin dgn baby, biar bby rsa comfort. Sambil tu zikir, selawat. Pasang white noise atau pasang alunan surah. Cakap dgn bby, "mama papa ada. Bby jgn ngis. Mama papa syg bby". Kesian bby awk tu. Ada apa2 x kena tp x reti nk bagitau.

belajar character baby dari page Baby Language di FB. Semoga dpt membantu. Anak adalah amanah Allah, ujian buat kita sebagai ibu bapa. Tengok muka anak waktu dia tidur, tak kan sampai hati nak bg dia pada org lain? Igtlah, parents kita jaga kita dulu pun hadap benda yg sama. Be strong. Husband n wife kena saling bagi semangat, bukan fikir nak give. Semoga dipermudahkan urusan oleh Allah SWT..

Sis jgn mcm tu. Biasa la baby menangis sbb dia bukan nye boleh bgtau pon apa yg tak kene dgn dia. Mcm sye la kne masa anak awal2 lahir dulu. Bacakan selawat 3x pastu tiupkan kt ubun2 anak 3x. InsyaAllah nanti tenang la tu sikit2. Kalau rasa tak boleh nak lalui lain kali jangan buat anak. Ha mcm tu la sis masa baby dulu. Ingatlah ni semua ujian kesabaran untuk kita

jgn marahh sis.. baby tau klu orng tuanyaa tengah marahh.. sis tenang ye masa diamkan baby tuu... pujuk" baby.. bedung kaa atau bunyikan zikir n dodoi.. anak sy pon macam sis jgak asyik nangis jak tp mujur ada mak sy.. mak sy yg dodoikann smpai berhenti menangiss. klu masii jgk nangiss kami layan jk nangisnyaa sbb ndk tau mau buat apa klu masii menangiss.. sis sabarr yaa

Kes awk lbh kurang MCM adik sy...menangis tnpa sebab..bgi susu pn menangis..da salin pampers Dan buat ape yg ptt tetap menangis... Last2 mtk dia bwk bby pergi jumpa ustaz..dia pergi tmpt darulsyifa... alhamdulillah.. terus x menangis...kekdg dia blh nmpk ape yg Kita x nmpk...ikhtiar n doa pd Allah s.w.t...mudahan baik2 shja..

Jangan fikir mcm tu awak. Anak buah sy mcm tu jugak. Kuat nangis. Tkde apa2 pun nangis. Ada masa tngok syiling menung lama2 pastu nangis. Tngok pintu nangis. Sampai mak sy baca kan 3 qul, ayat kursi dgn 7 kali alfatihah hembus ke muka. Terdiam terus dia. Ada yg percaya bab2 ghaib ni ada yg tak. Terpulang pada pandangan masing2.

Saya mula2 pun macam awak jugak. Semua kita buat tak kena. Pernah cakap dengan family nak bg d'org jaga.nanti dh besar saya ambil.sebab tak tau nak handle. First baby pulak tu.tapi bila dia tido,kita tenung muka dia,kita jadi kesian. Sekarang dah masuk 3 bulan ahamdulillah. Dia dah ok sikit. Semoga awak dan suami terus bersabar.

4y ago

Ye sama.. Msa dia tido..rsa tng tgk muka dia.. Cium hbs2 sbb geram....tp bila dia melalak.. Rsa stress yg amat