Baby kuat nangis

Salam momies semua . Sy nk mtk pendapat dan nasihat . Sy stress dan buntu sgt 😭 sy first mom baby sy umur 8bulan nk msuk 9 bulan . Tp masalahnya baby sy ni kuat nangis. Kdg2 sy bg dia main sy buat kerja skjp je boleh main2 lps tu akan nangis xsmpai 5 min main . Nangis tu mcm ada org pukul dia. Bila dukung okey je. Dia fully bf mmg tolak botol susu. So mcm mna ya ? Sy dh nk start kerja nnti . Sy sgt risau nk hntr dkt babysitter. Thnkyou in advance momies 🥰

2 Balas

hi mommy, anak saya pun kuat nangis sampai dah umur 3 tahun ni pun masih suka nangis. tapi apa yang saya boleh advice. puan kena belajar tinggalkan dia juga, sbb kalau hantar dekat daycare ke babysitter ke, mereka akan vuat benda yang sama juga. atau, puan boleh gunakan baby rocker macam bjorn bouncer tu. :)

2y ago

Kalau time sy buat kerja sy letak dia dlm walker . Dia xnk dduk dlm baby rocker sbb xbebas kn . Lagi mengamuk . Kdg bila dgr dia nangis terlampau sgt xsnggup pulak nk dgr . Tu kena dukung jgk 😢

dia tido buai x ?

2y ago

Tak . Tp nk kena ajr tidur buai sbb nnti kalau hntr babysitter susah pulak kn klau tak tidur buai