Siapa rasa macam ni?

10 kali bangun tidur balik pon tetap rasa macam kenapa tak cukup tidur ni eh?😵‍💫 Lagilah kalau yang baru hamil ataupun anak nak membesar ni...Tapi tetap gena gagahkan diri bangun jugak, betul tak mommies semua?😌

Siapa rasa macam ni?
16 Balas

Kalau tgh mngndung tu,slagi rasa penat tu mesti kena tidur,sy layan je..jrg sy rasa x cukup tdr klau pregnant pun masih d bwh 37 minggu.. Tp bila dh start layan tdur tgh sarat tu,lain mcm eh..xcukup tidur,sakit2 bdn..mkn calcium on time spya tulang slalu kuat. tp masih ok. Start pantang lh sy rasa mcmtu,tdur byk mcmna pn still aduh sini aduh sana.. Tetap kena gagah,calcium pun kena tetap on time tp dh habiiiiss.. So,beli n tunggu calcium smpai,hhaa siaplahh,org nak jadi kuat balik nii.. penat btl bila xda tenaga.. Ostematrix penyelesaian sy 🥺🥺🥺

2y ago

sma mcm sya sis.. skit tulg blkg.. smpai kdg mngis than.. bila baring tu rsa smua tulang2 mcm ptah😭

Sama la….tapi Saya pulak asal tertidur…mesti mimpi…….mimpi mak…abg…kawan sekolah…kawan study dulu…aishhh mcm2 la saya mimpi…… Paling saya x suka klu mimpi gugur atau mimpi gaduh dgn family…Allahu..rasa mcm real……smpai trbangun sbb trlalu rasa kesedihan tu….haha… Ada yg sama x..????

2y ago

Sama lh.. masa sy anak first,sampai terbawa mmpi tu.. Risau.. sampai lah sy lebih rela x cukup tidur sbb xnak mmpi yg melalaikan fikiran sy..jadi sy cuba nekad x trlalu layan tidur atau sy cuba hiburkan diri dgn tgk kdrama atau baca buku..sbb sy agak2 lah kn,syaitan mmg suka kacau mmpi org yg tgh alone dlm bilik or rumah.. Kkdg sy xnak suami jalan mana2 dulu,baru rasa ada teman spjg brpantang atau mngndung..

Sya rsa OK lgi klau tdo sewaktu mengandung boleh tdo lma, tpi bila anak dh ada, nk tak nak kena berjaga juga klau dia terjga, smua dh brubah itulh hakikat nya jdi seorng ibu, kena tabah, skrng Bgi sya tdo sejam tu berharga sngat dibanding tak tdo langsung, lma² Ia akn biasa dn jdi rutin stiap hri kita sbgai ibu🤗

2y ago

Betull tu! Waktu mengandung laaa heaven tidur nyer ..

Yee , tambah tambah sakit perut dengan pinggang , malam malam susah tido .. orang bukan paham kita .. dia ingat perjalanan pregnant setiap orang sama agaknya .. tahu nak kecam jeee

Betul min.. Kadang mata ni rasa mcm nak kena gam je. Mata baru nak lelap anak dah segar. Kita ni loyo semacam je. Lahai demi anak. Gigih juga😘

menghdpinya ketika ne.kdg terlalu letih nk bt mcmna kita sbgi ibu kna kuatkn semangat juga lebih2 g bby kdg2 mergm

sejak ada baby,tido xpernah lebih 6 -8 jam. tido lewat jam 12-1am,selang 2 jam baby nak susu..mabuk dibuatnya

Betul tu... Rasa nk pegi keje tu xde semangat je 🤣🤣🤣 klau blh nk tidur je 😴😴😴

betul Saya sekarang rasa mengantuk jer sedangkan sudah tidur tdi

Sgt2 btul.. Lg2 dgn ank kecik2 yg ramai ni😅