Nak dekat due ni normal ke rasa letih yang teramat?

Rasa letih kalini lain macam ya. Seharian tido, bangun tengah hari tapi tetap rasa ngantuk walaupun bru bangun, mcm tak cukup tidur 2 hari. Sebelum ni letih jugak tapi ni letih yg tak boleh bawak bincang. Rasa tak cergas badan, lesu, penat. Nak buat apa pun jadi malas. Mcm org depression gitu. Tapi saya tak depressed, badan saya je rasa letih. Penat lah mcmni. Takut nak bersalin nnt jadi tak larat.

10 Balas

noemal awak , saya dulu pun bangun kejap n then tidur. tambah laki bagi greenlight suruh rest puas2x sbb tau bini dia kuat tidur, mmg tidur je. org nak kata malas pun ignore sbb mmg rasa mgtuk teruk time tuh. 😂 .

1mo ago

ignore je awak ,selagi baby tak keluar, tidur je. nanti tak dpt da nikmat tidur lena.

Kadang kalau hb low pun boleh jadi. Macam saya hb low + thalesemia. Makan ubat tak jalan. Then kena drip. Setiap kali lepas drip Mesti bertenaga 😂 rasa best sgt feeling. Mcm ni rasa org yg hb 12 ke atas huhu

1mo ago

hb saya ok je, maintain 12 and tk penah drop tapi saya taktahu lah knp dgn badan saya ni. malam letih siang pun letih. makan pun sama je. takde tenaga lgsg. risau sampai bersalin pun mcmtu.

saya mcm sis juga tapi first trimester badan lesu sgt rasa malas nak buat ape2 tp kena juga buat sbb anak saya ada 4 org 🙂

Sis dh brp minggu? Saya baru nk masuk 7 bulan tp dh start letih. Nk bgun pagi susah betul. Xtau la dh nk dkt due nanti mcm mana.

1mo ago

nak masuk 38w dah sis. Tapi saya pun start 28w haritu saya dah start rasa letih tu and makin lama makin teruk ya tak larat tu. Kdg mcm tak puas walaupun tidur seharian. mmg hari2 rasa tak ckup tido. ni dah dekat due ni lagi lah teruk sampai bangun pun tak boleh. Dahlah duduk ngan mil. Rasa sebersalah pulak dan takut dilabel pemalas 😌

saya pun letih tapi more to laparrrrrr. dah 36 weeks. mmg teruk gila lapor dia. gigil2 selang berapa jam

sya 28week ni cepat rasa letih juga. jd sakit badan, kaki. tp sya jenis susah tdo.

Haha saya kat wad tidur dan makan je Cepat letih haha

normal je. sye dlu lgi dh nk dkt due lagi kuat tido 😂.

1mo ago

start pregnant smpai la warded, jenis kuat tido😂. tp kt hospital ok pulak takdek rse letih, mybe sbb xsabar nk branak kot haha.

Normal

normal

1mo ago

okay sis 🥲