Sakit pinggang kiri

Ada tak macam saya, sakit pinggang sangat time hamil especially lepas baring. Saya dah 3rd trimester. Kaki tengah bengkak, jadi pilihan saya adalah baring menelentang sambil tinggikan kaki. Tapi bila nak bangun, rasa nak menangis sebab sakit sangat pinggang kiri tu. Dah macam slip disk pula. 🥹 Kalau tidur mengiring, saya ok. Tapi jika tidur duduk atau tidur menelentang macam ni memang susah nak bangun. Mesti ambil masa untuk bangun. Kadang tu rasa mustahil dapat bangun sebab terlalu sakit. Nak minta org tolong tarik bangun pun tak boleh sebab sakit sangat. So pelan2 mengiring sambil menangis. Sebelum dapat bangun dgn betul.

1 Balas

mommy ade opt lain selain dri tido baring n tinggikan kaki. opt lain, mommy boleh beli sarung kaki compress untuk ibu mengandung untuk aliran darah yg lebih baik, consume calcium + d3 n rajin2 urut kaki mommy ye. dh hujung2 risiko tido baring, baby kt dlm perut jadi sempit. semoga dipermudahkan

2y ago

no problem. sy cuma info tips untuk sakit pinggang n bengkak kaki tu. 🥰 my sil pun kaki bengkak since 5bln. sy suruh dia consume vit c 550gm & calcium + d3. skrg sil dh 37w, kaki tk selalu bengkak.