Kenapa ibu tidak boleh tidur sewaktu bayi tidur?

Hi semua mommies🥰 Banyak betul kan perkara kena fikirkan bila dah jadi ibu ni😣 Nak buat itu, nak buat ini... Alih-alih masa untuk diri sendiri tak ada. Bila ada pon kita rasa serba salah jadinya kan?😔 Siapa macam ni jugak ya?👉👈

Kenapa ibu tidak boleh tidur sewaktu bayi tidur?
20 Balas

Permulaan saya ingat saya sahaja ada masalah untuk tidur. Selepas membaca pengalaman ibu lain sebelum ini. Rupanya pengalaman ini sememangnya terjadi kepada semua orang. Mostly sebab nak ada masa untuk diri sendiri dan kerja rumah apabila keadaan ini terjadi.

anak tidur, tapi saya tak boleh tidur sebab banyak keje nak buat. Sidai kain, sapu dan mop rmh, masak, nnti kain kering, nak lipat kain.. kemas dapur.. mcm2 la..

time baby tidolah blh buat mcm2 sebenarnya. Lipat kain, kemas rumah, masak dan tgk hp. Bila baby bangun kena cocentrate pd dia plak. Tak gitu..

ya.. skrg anak2 dh tdo 22..tp bnyk bnda nk kena buat.. tdi msa anak bngun rasa mengantuk sgt 😇 bila anak2 tdo mata jdi segar 😅

selepas baby tidur . baru boleh buat kerja rumah . itu pun kena siap laju laju buat kerja rumah .

sy blh tdo klu baby tdo waktu lpas tgh ari je. lpas kul 2/3 mcmtu. ank bsr pun dh g sekolah.

setuju...huhu....nk tidur tp fikir mcm² keje blm buat....haha...akhirnye x tido...kah

nk tdo tp inilah peluang keemasan untuk buat kerja yg tertangguhhhh

kalo siap krja blela tdo sma, kalo blm kna jga buat krja😅😅

Betul..rasa serba slh slagi keje rumh tak siap..huhu