Confius

Siapa kat sini ada pengalaman macam saya?? Scan d hospital dalam 5w1d tapi scan d swasta boleh pulak x nampak kantung dan janin. Risau pulak d buat nye. Menyesal pun ada jugak g scan kat clinic swasta. Dah bukak buku pink dah pun sebenarnya. tapi tu lah hati ni degil. nak jugak scan d clinic swasta. sekarang sendiri pulak risau.

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

mcm saya sis hari tu 5w g scan swasta doc rahim x kembang malah dia ckp jmpe cyst plak,and doc suh dtg blik lgi 2 w... bila blik sy scroll² fb ada y share pgalaman mcm tu tpi lme2 test pregncy akan jadi 1 line je klo btol² x pregnant now sy dah 7w 4d smlm test upt positif .. nk g check tp takot x plak nanti doc ckp nmpk lagi.. nebess je...

Baca lagi
1y ago

Jadi skrg macam mana? Puan mengandungkah? Sebab saya macam puan skrg. Huhuu

Normal sebab 5w mmg ada yg belum nampak. Sy dulu 8w pun doc swasta xnak confirmkan.. Dia suruh repeat scan another 2 week tapi meantime dia suruh makan folic acid. Lepas two week, scan balik terus dapat dengar jantung dia.

KLU dh g hsptal MMG doc dah sah kn positif..ade la tu mgkin kecil lgi x brpe jelas..sy ari tu g cek kt klinik kerajaan dia x npk lgi babynya,tpi p cek kt swasta npk bbynya.

Normal ja. Mungkin msa sis p scan di klinik swasta sis xmnum air tula xnmpk msa scan. Klau kandungan msih awal susah sikit nak scan klau pundi kencing xpenuh.

Syukur alhamdulillah. Sekarang saya dah 20weeks dh. Mintak semua nya d permudahkan sehingga ke hari bersalin 🤲🏻

huhuu.. selagi upt still positif bila cuba, sis tenang je ya.. anggap tu sbb mesin dia x ok sgt.. jgn risau..

bru lgi tu tngu la 8w 12w nti npak InshaAllah.. semoga dipermudahkan segala urusan awk Aamiin

Saya sis... Perasaan kecewa sangat masa scan d swasta.. Huhu sampai nak nangis

Hardly to be seen kalau br 5weeks. Dah 8 weeks check lg.

normal