buku pink

Salam n gai mommy.. nk tnya, sy dah buka buku pink di kk, tp kk tu xda scan, nurse suruh ke klinik lain atau swasta/panel.. kalau sy ke swasta, sy just bwk buku pink tu dan followup scan je la kn? Atau d swasta tu kita kna buka buku jugak?.. dipendekkan, kita check up d kk, tp stiap kli scan nk followup di klinik swasta yg sama.. boleh ke mcmtu? Atau nty d swasta kita akn buka buku pink jgak? Confusee.. maaf kalau tunggang terbalik ayat sy..

4 Balas

Bwk buku pink awk ke klinik swasta utk doc isi apa2 mngenai scan awk...mcm tmpt checkup sy pon xde scan.. Kne scan luar.. Klinik swasta ada kad rekod kita n kk buku pink

Pergi klinik swasta, cakap je nak scan. Di kk selalunya dah hujung hujung nak dekat bersalin baru ada scan. Saya pun scan dekat klinik swasta je.

Pegi je klinik swasta bgtau nk scan. Tak perlu buka buku di swaata. Nnti jumpa doc di KKIA akan ada scan jg tu bila tiba masanya.. Jgn bimbang.

pergi swasta scan je.bawa gambar scan ke kk dan follow up di kk je