mgtt

sepa ade petua spya x muntah mnum air gula nnt.. tkut lh sbb next appointment kna mnum air gula..

12 Balas

Minum air gule ms dia suam..jgn minum sikit2 tp minum sekali teguk ..klu minum skit2 tkut nti trmuntah..sbb dlu pnh bc satu article tips utk minum air gule cara btl..alhmdulillah sy folo yg tu...smuanya ok dan xmuntah.. dan xde detect kncing mnis spnjng preggy 😉✌ Ni tips dr the asianparent yg pnh sy bc dlu Tips minum air gula agar lulus cemerlang 1. Puasa bermula sebelum 10 malam Anda perlu berpuasa dari malam sebelum checkup hinggalah keesokan harinya. Malah, ibu hamil juga disyorkan minum air masak sebanyak yang mungkin dan menjamah kurma sebelum 10 malam. 2. Pergi klinik sebelum jam 8 pagi Sebaiknya anda tiba di klinik lebih awal dan mengambil nombor giliran. Ini dapat mengelak anda dari menunggu lama dan beratur panjang untuk minum air gula. 3. Minum dengan cepat Air gula yang diberikan itu biasanya suam dan senang untuk dihabiskan jika anda mendapat giliran awal. Tapi, jika anda datang lambat, air gula akan menjadi sedikit sejuk yang menyebabkan ia likat sekaligus membuatkan anda mual. Kalau boleh, terus minum jangan henti kerana bila sudah stop sekejap pasti anda susah untuk menghabiskannya. 4. Berkumur Selepas minum, kumur dan hilangkan semua sisa baki dalam mulut 5. Perlu tunggu 2 jam Selepas itu, anda perlu menunggu selama dua jam untuk jururawat ambil darah buat kali kedua. Setelah siap semuanya anda boleh pulang ke rumah dan menikmati apa saja juadah yang anda mahukan. Berkaitan dengan keputusan pula, pihak klinik akan menghubungi anda untuk memberitahu keputusan darah tersebut. Jika didapati anda mempunyai GDM maka anda perlu membuat BSP pada tarikh yang akan diberitahu kelak.

imagine je air gula tu sedap..persediaan mental n fizikal kna kuat.. jgn duk pikir x sedap n muntah..kompom klu duk fikir camtu akn muntah..sy Masa first minum tu duk usap perut ckp dgn bby..rini mama nk p minum jus yg tersedap sangat Kat klinik🤣🤣🤣...minum air gula tgh suam2 panas..Masa nk minum jgn duk acah2 rasa...terus teguk..dah abis minum air gula kumur mulut dgn air bagi ilang rasa manis dlm mulut... alhamdullilah bacaan gula sy sblm 4.1 slps 2 hours 5.1..

5y ago

trima ksih .. nnt sy cba

Mula2 sy pon tkt.. tkt muntah sbb time tu alahan truk. Tp bila dh msuk stguk oo rsa mnis2 buah rupanya..ingtkn mnis tlmpau.. mnum time suam2....sy mnum smpi hbs tnpa bnfas so xbau la... alhamdulilah xkua blik😂

Bru semlm sy minum air gula..xpi xmuntah sbb sy minum terus tanpa henti.xpi peningx2 mcm mabuk. xboleh mkn dulu. minum air gula kena duk 2 jam lps tu kena bg darah kali ke 2.. bru lah boleh mkn...

Minum sekali or 2 kali teguk,minum masa suam dan slps minum jgn duduk..bwa jln..xkn muntah..ni pengalaman sya... Jom join group blh borak pnjang https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk

Minum sambil tgk tempat lain..tahan nafas just drink kalau dapat one go lagi bagus..jgn fikir sgt..jgn teragak2..mesti yakin diri boleh buat,😂..ambik gelas trus minum😅

Mcm saya sis minum sekali gus lepas tu kumur kumur mulut tu. Kalau rasa nak muntah, minun sikit air kosong. Then lelap kejap mata sementara nak tunggu habis dua jam 😂

Minum masa masih suam, teguk terus sampai habis jgn rasa², jgn tgk time org lain minum, set mindset yg tu just air kosong.. tak teruk pn rasa air gula nie..

Wajib puasa mlm sblm nya.. Minum trus jgn stop².. Pastikan air tu suam².. Sy pegi awal pagi nk dpt no 1 punya xnk air yg dh sejuk.. 😂

Minum air gula sambil layan movie kt fon.. Xsedar tengok2 dah habis mnum air gula tu.. Sy buat mcm tu😂

5y ago

sama la...nurse pndang je.. Hai mumy..jom join group..blh share apa saja.. https://chat.whatsapp.com/FerWesZrVDt02UWLSbAkdk