Betul ke ujian UPT ni??

Hi semua.. sy nak ty.. period sy dah lewat 7 hari .. smlm sy cek masih samar.. pg td sy cek skli lg guna dua strip .. 2 2 nampak double line.. betul ke sy hamil? Sbb sy xrasa apa2.. hy perasan period xdtg2..sgt teruja ?..Rasa macam nk terus pegi klinik je lepas kerja utk cek bg lebih confirm.. dh boleh pg klinik ke??patot x? ni pengalaman pertama sy.. mohon pendapat..tq semua

Betul ke ujian UPT ni??
43 Balas

Last period bila? lepas tuh download app Pregnant masuk kan semua detail yg dia minta then baru tahu berapa minggu, sye saran kan kalau nak scan tunggu 8 atau 9 minggu baru nampak baby, sbb sye pun excited masa first time nak check hanya nampak kantung time 6minggu, kalau taknak membazir pegi time 9mggu.. yg penting download App dulu so baru tahu pregnant daa berapa mggu..

4y ago

Ok sis..tq for the info..ha ahh Sy guna apps ikutkan masuk hri ni baru 5 minggu

Period lewat 7 hari tp dah berapa minggu dari tarikh last period? Mcm sy 6w naik double line, check klinik doc scan blm nmpk apa2 lg. Doc suggest amik darah 2 kali utk tentukan kandungan dlm rahim atau x. Alhamdulillah skg dah trimester 3 dah. Check awl2 boleh utk tgk kesihatan kita & baby, suggestion sy😊

4y ago

Sy last period 7/1.. bulan 1 haritu kejap je period 3-7/1.. biasenye seminggu.. bulan 2 banyak hari delay ni. Risau la sbb still -be result

Ramai sllu tnya pasal upt ni...klu celup then naik laju je second line tu maknanya ada harapan pregnant walaupun samar2...klu tunggu satu ke dua minit pastu nmpk samar tu false line...x pregnant...tpi klu x period lg blh repeat test 2 hari sekali sampai nmpk clear line tu...

4y ago

Berapa tahun tunggu ni...tahniah

Mngandung tu sis.tahniah .boleh check klinik tuk konfem Kan balik.tapi kalau sis scan skrg,mmg hanya nmpk kantung je diawal.kehamilan.janin belum nmpak lgi.

4y ago

Ha ahh doc ckp smlm klo nk scan better tunggu bbrpa mggu lg sbb skg xnmpak

Alhamdulillah.. congrats sis...kita sama sye lewat 6 hari tk dtang haid..dn sye blm check lagi... InshaAllah harap mcm awak jgak ☺️

Alhamdullillah sis..tahniah...semoga dipermudahkan...kita sama, sb sy dpt double line check UPT hari ni...😊.. doakan utk sy sis yer...

4y ago

Alhamdulillah tq sis..aminnn moga preganancy journey sis berjalan lancar 😇

Ya sis, sis dah pregnant. Nanti kalau dh 2 weeks warna akn lg pekat. Congrats, and meet ur doc segera ya take care 💐

Tahniahhh .. jaga kesihatan yeeee sis .. sy pun da lewat 9hari period .. tp blm check lg 😊

Mmg klu cek tgk doble line tu perasaan Allah je tahu...mmg xsabar rasa time tu jgk nk p cek klinik..hihihi...

4y ago

Hahaha...kan..

Tahniah sis, tp awal lg nk pegi klinik tu, tunggu dlm 2,3 minggu lg.