test upt..

assalamualaikum..nk tnya pendapat..mlm td sy try test upt..nampak samar-samar 2 line...pg ni sy try test upt lg tp naik 1 line je..kompius jap...harap2 ada harapan utk sy selepas keguguran kali pertama...

12 Balas

Hi, puan diharap bersabar. Puan dicadangkan mengambil semula ujian UPT selepas sebulan lewat period. Jika keputusan +ve tahniah, puan boleh ke klinik untuk pengesahan.

sis klau nk cek upt . bgun pagi kencing tu , sis buang dlu then tahan cuci mis v bru ambil air kencing yg tengah2 untuk cek upt . tu yg nurse sya ckp dlu

slalu nya paling bgus amik upt masa awal pagi bgn tdo tu..lpstu kalau line kedua samar² kne tggu 2 mggu lg utk dia betul² 2 line tu pekat 🤲🏻

Mungkin jenis upt. Ada yg xkuat ada yg kuat. Hcg rendah pun dh boleh detect. Moga ada khabar gembira buat sis Amin 😊

Maaf saya nak tanya , selalu kalau terjadi simptom hormon tak stabil berapa bulan ye perkahwinan tersebut ?

Awal2 pagi elok untuk test upt. Cuba sis test lagi sekali nnti. Moga ada rezeki anak buat yg ttc 😊

jd mcmana skrg sis? sy pun mcm ni guna upt cassete 1 line, upt celup 2 line tp samar

4y ago

Alhamdulillah..skrg dh 7w..last test upt ari raya ritu..

Waalaikumussalam, Alhamdulillah tahniah sis 👏🏻👏🏻

jenis upt tu kot, ada yg detect hcg tggi ada yg rendah

Cuba lgi sampai btul2 rse puas hati