Ada ke carta susu?

Hi mommies! Dulu waktu mula-mula min lepas bersalin, min ada terdengar orang kata pasal carta susu ni🤔 Tapi kenapa macam baby min minum lebih daripada carta susu ni je eh😅 Ke baby min sorang je macam tu😆 Jom kongsikan pendapat mommies👇🥰 #worldbreastfeedingweek

Ada ke carta susu?
20 Balas

Ank saya minum 3.5 oz ja smpai 1thn 9bln.. mama dia dah cuba tambahan oz jdkan 4oz..dia minum xhabis.. Alhamdulillah demand ank xda la terkejar2, anak pun membesar bagaikan juara walaupun minum sikit sbb fokus lepas 6bln adalah makanan dia.. Anak saya 1bln 2oz 2bln 2.5oz 3bln - 6bln 3.0 oz 6bln - skrg 3.5oz sj Anak kerap minum..1 sengah jam hingga 2jam skali dia minum..

Taktahu berapa oz sbb baby menyusu badan 😂 dah 9bulan. Suap botol sikit dia loya nak muntah. Adoi la baby tak mudah nak ajar pakai botol.

Org kate klu bg susu badan kena bg sampai baby kenyang (susu badan cepat hadam)...biasenye klu ade sukatan mcm ni utk susu formula je..

Anak saya start 1bln dah mnum 5oz x 4 @ 5 kali , minum time sianggg smpi la skrg ke 2 bln. Kdg2 standby 6 botol susu yg dah pam tu

Baby sy 4 bulan minum susu 5 oz... Tu po x ckup...😆 Nangis mintak lg... Then dia smbung hisap jari sndiri😁

Bagi saya ikut demand anak. Anak saya dh setahun setengah still minum 3onz. Dari baby smpai skrg 3onz.

Ank sy 2bln bole hbiskan 4oz skli gus..tp lpas too muntah blik.. overdose 🤭🤭

anak yg no 1 dn 2 lepas 6 bln baru minum susu formula dn sy ikut carta susu

Anak sy 6bulan still 3onz sbb kalau bancuh lbh dri 3onz mmg dia xnak minum

ank sy 3bln 3oz, kdg tak hbis pon, tp nyusu setiap 2-3 jam sekali.. 🤭