baru rasa baby gerak

Sebelum ni mmg dh rasa baby gerak cuma tk yakin . semalam betul2 rasa tulang2 dia , kuat pulak tu .. saya nk tanya , klu bby bru start gerak mcm ni mmg dia belum aktif kan ? sekali je rasa gerakkan nyaa . skrg bru 19 week

11 Balas

Sy 17week dh rasa baby gerak...seronok main2 dgn dia...skrg dh 23week...kawasan makin sempit..tp kalau sekali dia gerak nmpak perot bergegar😄..seronok..borak2 dgn dia..mcm dia nmpk kita..kita pun nmpk dia..tp hakikat...masih dlm perot..😅tak sabar nk peluk2 dia nanti..

4y ago

Ikut atas org juga kan sis . sy 17 mggu tk rasa lagi

Baby dh gerak sebenarnya cuma sis je belum dpt bezakan antara angin atau gerakan baby. Ruang masih luas so itu yg menjadikan kita teragak2. Nnt baby akan lebih aktif bila dh bertambah minggu

4y ago

Sama2

Sya pun bru rasa btul2 bby gerak,18minggu 4 hari..tapi masi confius sma ada bby ke angin..sbab selalu kembung perut..tapi klu kembung perut kta akn sendawa atau kentut kan..ini tak😂

Jgn risau sis.. Baby aktif tu cuma msih kecik nnti dh 24week keatas perut sis tu beralun2 dibuat ya.. Tp sronok sbb kt bleh berbual ngan baby ms tu sbb tau dia tngah jaga

4y ago

Oh yeke . mgkin sbb kecik lg sbb tu jrg sekali rasa 😅 .. tq ye sis sbb share

saya pun 19 w.mmg rase klu beby grak .lagi2 time mlm sya baring terasa sgat.mukin lain badan lain rasa nya.

Sy bru 19 weeks. Masih menunggu rasa baby gerak. Sbb kulit perut pun tebal

4y ago

Sama mcm saya . perut tebal

Sye baru 16 week Harap harap dapat rasa gerakan beby first ne 😊😊

4y ago

Hari ne sye ngam 17 week Harap harap la dpat cepat rasa, 😃

sya 14w dah rsa baby gerak tp skrng dah 16w baby slalu gerak.

Kecik lg ye gerak p kite xrsa sngt t ye dh besr kit leh rsa lah

4y ago

Huhuhu biasalah bby first ke

Yup sbb ruang masih luas lagi

4y ago

Takpe sy pun anak 1st jugak 😁