Baby kurang gerak

Dari bangun tidur sampai ptg around pukul 5ptg baru rasa pergerakan yang halus je itu pun bru 2 ke 3 kali. Then diam sampai malam . Tpi tk pasti time tidur gerak tak. Perlu ke saya ke klinik check? Bru harini rasa . Semalam pgi mmg tk gerak tpi ptg dgn malam ade jugak rasa itu pun mcm gerak halus . Dua tiga hari ni mmg rasa mcm baby kurang aktif bru 23week . #firstmom

2 Balas

Klu nk check baby pg je swasta sis Klu pg hosp kerajaan bawah 28w org ckp tak layan. Sbb kita tak perlu lg kira baby kick Sebenarnya baby tu gerak je, tp ruang masih besar so selalu tak rasa. Selagi takde bleeding or sakit insyaAllah baby ok Tp utk 1st mom ni, takpe je utk pg klinik swasta, scan je Dah tgok sendiri baby ok Baru lega. Sy 20w baru rasa baby gerak. Pstu 2 hari lepas kan tak rasa baby dpd mlm sampai pagi. Puas lah ikut tips utk pancing baby gerak. Sudahnya terus scan Hahahha baby tidur dan dia tgh berpusing belakang. Dengar heartbeat dia elok, alhamdulillah.. Pstu dia dah bangun, uii kemain pusing balik, kaki tangan semua aktif Tp sy memg tak rasa pun kt perut ni InsyaAllah normal je tu tak rasa sgt. Tp baby memg ada gerak2 Biasalah sama la kita 1st time, risau2 pg je scan

11mo ago

Alhamdulilah tulaa risau jugak kan . Terima kasih lega rasanye

20week+ plus baby dah besar dan dah ada time tidur dia ..mostly baby akn tidur ..pengalaman sy baby akn bangun dan gerak jam tertentu mcm tgh mlm ke atau awl pagi..sis kena pantau waktu gerak baby tiap hari.. kalau rasa tak normal boleh ke klinik utk scan dan cek