Macam mana nak tahu kita gugur kalau kita tak tahu kita mengandung sebelum ni?

Sebab minggu lepas Check ade line samar2 beberapa jam.. Lepas tu Check hari yg seterusnya negatif😑ni hari ketiga period.. Tapi period xbyk mcm selalu.. Tp hari pertama dan kedua darah Sgt pekat dan ketul2.. X pernah kena period darah pekat mcm tu..

Macam mana nak tahu kita gugur kalau kita tak tahu kita mengandung sebelum ni?
8 Balas

ni di kira earlier termination of pregnancy..sebab keluar sendiri..biar je dia kuar smpi habis..nak bagus g scan doc..

4y ago

mcmne tu sis? terminal pregnancy tu Ape?

ni dikira chemical pregnancy selalunya. sb period turun seperti biasa. klau nak confirmkn blh wat usg/jmpa dktr

4y ago

alhsmdulillah sis dh...sy blm lg...esol br appt dgn dr...doakan sy jgk ya sis.

pergi klinik scan, takut ancaman keguguran je .. dont wait,anything bleeding ke apa sebaiknya check

4y ago

ok InsyaAllah tq sis

klu line samar. n next repeat test negative. chemical pregnancy..

4y ago

https://my.theasianparent.com/kehamilan-kimia

bettr p klinik ye sis. .bole doctr scan jgk. .take care mommy

lbih baik p scan. semoga baik² sja aamiin

macam mane dah pergi klinik utk cnfrmkn?

4y ago

Blum lg sis.. xde rse skit.. hri pertama je rse sakit mcm senggugut.. lpstu x sakit dah.. tp Still darah keluar.. skg hari ketiga.. sblum keluar darah sy delay 10 hari period.. than haritu sy kena gastrik dgn mcm kembung.. p klinik.. lepastu esoknya sy period.. tp perasan pgi tu sy ade wt keje berat.. lpstu ade rse sakit kt perut bagian bwh tengah.. skli tgk period😢

pergi klinik. scan..

4y ago

alhamdullilah. okay take care