Bila boleh scan

Last first period 16/5 . Double line pekat check tarikh 2/7. Petang tu macam percaya check lagi still double line 😂. Lusa pun check lagi waktu ptg dpt double line tapi cair sikit. Nak check tapi risau kecik lagi sebab period tak pernah teratur. Sebelum ni kandungan pernah tak jadi takut sikit nak beria 😀 awal lagi ke untuk scan? #firstmom

Bila boleh scan
18 Balas

Saya macam awak la dlu.. sebelum ni kandungan tak jadi.. then try lagi sekali, Alhmdulillah.. double line.. rezeki.. saya scan masa dah 8W+.. then nampak la heartbeat dia , bentuk dia.. 9w buka buku pink dekat KK.. makan folic acid ye.. jgn buat kerja berat2.. jgn byk memikir sangat.. happy2 je demi baby ❤️ semoga dipermudahkan urusan awak dan baby ye sis..

3d ago

terima kasih 🥰 saya memang takut sikit berharap, lagi lagi belum scan memang macam2 pikir sebab kejadian sebelum ni ☺️ tq atas nasihat

Sis dh boleh dh tu scan minggu depan time 7week+ takpon boleh tnggu seminggu lagi. Selalu early scan better scan time 8week+ sbb dh boleh nmpk kantung dgn baby sekali. Dh jimat kt situ sbb stengah org kne repeat scan lgi 2 minggu klau scan awl disebabkan bru nmpk kantung je.

3d ago

fahamm, oke terima kasih atas cadangan ☺️👍🏻

Kalau dah 6weeks+ boleh dh check dkat swasta. Scan at least nmpak kantung. kalau nak nmpak baby dgn heartbeat skali boleh tggu 7weeks+ . sya scan masa 7wks dh nmpak dah skali heartbeat. Kalau 6weeks kantung je ada dulu sbb masih kecik sngat . hehe. tp tu mmg confirm dh preggy 🤭

3d ago

terima kasih atas cadangannya ☺️🥰

saya last period 10/5. Saya pergi scan 7w2d haritu dah nampak kantung, nampak baby n jantung baby sekali. Alhamdulillah. Boleh je pg scan. Tp pg klinik yg mesin scan moden sikit. Kalau klinik biasa takut tak nampak. Hehe tahniah awak!

3d ago

wahh bestnyaa tahniah! baik terima kasih boleh lah ni nak scan🥰

last period 1/6,td cuba cekk terang2 nmpk,gembira risau smua ad, insha'Allah kalu ad rzeki ni bby ke 2,kakak nya pon dh nk msuk 6 thun🥰tp sy xpndai nk kira brapa minggu,doakn sy ye,smoga baik2 je utk kita smua❤️

cek saja siss sekali bwa test pack tu . sy pun tgh mngdung anak petama , mula2 ta percaya jga akan dpt double line sbb mula2 cek 1 line je .. second cuba dpt 2 line 🤣 .. ta percaya lg smpai cuba 4 5 kali

3d ago

tulah ada jugak yg suruh better scan awal untuk tahu kedudukan janin ☺️😅

pekat dah tu most probably dah 6+ week. tunggu lah seminggu ke dua minggu lagi rasanya cantik dah nak scan. folic acid jangan lupa, makan minum jaga. moga Allah jaga 🌹

3d ago

terima kasih 🥰 kalau camtu saya tunggu dulu utk scan hehe

Bleh jek sis scan lua dulu untk pastikan betol prgnnt or tak.. Klau dh ad tu nnti dah 8minggu ke atas bleh pg klinik bukak buku pink untk dpt kan tarih nye.

Alhamdulillah syukur sis insyaAllah ada rezeki tu.. next week dah boleh pergi clinic utk sah kan kehamilan 🥰 makan folic acid tau..

3d ago

terima kasihh 🥰