Asyik menangis rindu husband

Saya pjj dgn suami. Dpt tahu pregnant, baru 4 weeks. Sy jd manja, emosi lebih. Asyik nangis je rindu asben. Sy tahu x bagus utk kandungan. Sebelum ni mmg sy yg beria nk baby walaupun tahu risiko suami jauh. Tp bila dh dpt sy pulak rse mcm x mampu nk hadap bila xde suami dan jadi manja lebih rindu dia 😂 Mcm mana nk buat ye utk atasi rasa ni?

11 Balas

jangan kan ckp pjj sis,yg suami dkt2 dgn kita pun rasa nak dkt suami je.. pengalaman sy sepanjang pregg teruk sgt ,kuat cemburu Dan kuat berprsangka buruk 😂 selang beberapa jam suami kena video call nak Tau keberadaan suami ,selagi suami tak balik dah Mula start kreta pusing2 ronda2 kat tempat kerja suami pula 🤭 teruk sangat nasib suami faham..skrg dah nak dkt2 besalin ni dah xda dah perangai tu hahaha

2y ago

Sedihh 😭 Terpaksa cari baju suami yg ada bau dia nk tdo utk bg lena 😂

Sy xpjj. Tp emosi mmg terlebih2. Sikit2 nangis. Xleh tersentuh sikit pun. Tp masa tu xtahu mengandung. Sampai la ibu tegur "bunting pelamin ke tiba2 nangis". Hehe sis selalu la vc dan call suami ok. Inshaa Allah suami sis faham. Kalau dia free, minta dia balik dkt dgn sis seminggu or 2 mggu sekali. semoga sis terus kuat ye😊

2y ago

Hehe apa2 pun semoga sis kuat ok. Jgn terlalu ikutkan emosi sangat tau. Apa2 sis kene cuba lawan n kuat utk baby. Dlm masa sy emosi tu org sekeliling selalu tegur n ingt kn. Takut terbawa ke baby😁 dah dgr tu sy cuba2 kawal n bz kn dri.

sama macam saya jumpe husband sebulan sekali kadang2 sebulan 2 kali, sabtu ahad je . keje saya nangis je rasa pilu .🥺 nampak baju husband dlm almari pun terus bederai air mate .dah try tahan untuk kebaikan anak dlm perut sihat .tak boleh nk tahan air mate ni

2y ago

sis sama! 😭 gitu lah cari baju asben jugak peluk time nk tdo 😭 yee, dh try tahan kan tp tetap nangis 🥲

sama saya. saya pjj juga tapi lain nya, saya tak kesah tak jumpa suami. dia pun risau tapi sebelum pregn, manja tanak jauh dah pregn ni jauh takpe. risau lak kita haha. sebulan sekali pun okay dah. dulu every week balik jumpa 🥲😂

2y ago

ohh untung la cmni 😂

Biasa lah tu…..Nak x nak bertabah je la…Nak buat mcm mana lagi…dah kene cari rezeki…..fikir je la anak dalam kandungan…takut jadi apa2…bertambah pulak kesedihan tu nanti…..doa je byk2..semoga semuanya selamat…..

nnti baby ikut perangai kita time pregnant tau.bila kita selalu nangis hah hadap laa baby nanti suka nangis.bila kita selalu happy nnti baby pn mmg happy go lucky ja.ni dr pengalaman sy mommy ank 2.otw nk masuk 3 haha

sy tak pjj pn dgn suami.. suami p kerja pn sy bleh ngis sbb rindu dia😂😂😂😂 jd tlebih manja pula bila prgnt.. sbb sblm ni sy seorg yg garang 😅

sy pun sama pjj dan awal² dulu pun macam itu. Selalu menangis dan sy sampai simpan baju husband yg dah pakai untuk lepas kan rindu. 🤣🤣

2y ago

rasanya time T1 memang teruk la juga. masuk T2 dia mcm blh kawal sikit 😜

memang time mengandung emosi tak stabil.. sy dari 4w sampai 15w asyik menangis je keje..cepat touching..lagi2 bila tengok tv🤭

2y ago

Hahahaha betul sis. Cpt betul touching. Kalau tgk video apa apa pun sampai teresak esak nangis. Pdhl vdeo nya tk sedih mana pn

Mmg sewaktu time gini kita perlukan asben sebelah kita dan sgt payah. Kuatkan semangat dan ingat Allah sgt dekat.