Kerap menangis akan effect baby tak?

Hi mommis, sy ada satu soalan. Jika ibu kuat nangis masa mengandung, adakah akan effect pada baby? Sy mudah dan kerap menangis ketika mengandung ni, lagi2 bila dpt tahu suami akan bekerja jauh, dan terpaksa berjauhan ketika dlm pantang nanti.. Bila teringat suami akan berjauhan dgn sy dan baby nnti, mesti sy nangis. Mudah sungguh nangis lately ni. Sy jadi risau akan turun pd baby nnti dan x mampu nak jg baby sorang2 nnti bila suami tiada. Mcm mane nak handle emosi yg selalu down ni..

1 Balas

Secara tak langsung boleh effect baby sis. Emosi ibu hamil mmg boleh turun ke anak dalam kandungan. Maybe boleh kurangkan menangis dengan cara ingat yang anda ada anak tengah kandung. Kalau menangis nanti kesian ke anak.