gerakkan hanin

saya nak tanya..cara mengira gerakkan janin macam mana ye.sbb sy buat kiraan sampai 7mlm.

2 Balas

Kira setiap 15 minit. Contoh kiraan bermula jam 9pagi ada tendangan 1 kali tu dikira 1 selang selepas itu dalam 10 ke 15 minit ada lagi tendangan kuat di kira 2 dan seterusnya sampai last kira jam 9 malam. Tapi ada juga orang buat dia kira sejam sekali dapatkan sampai 10 gerak kan.

4y ago

Ye.. Nurse sy kata... Kalo dia tendng je kira.. Kalo tendng smbil menegeliat tk kira ya...

Strt 9pg smpai 8mlm... Tk ckup 10tendngn... G hosptl.. Atau bby gerk slow....

4y ago

Ok je kalo kol 7 da 10 tendngn.... Kene tanda bby tendng tau walau pon slow jnji tendng....