Kiraan gerak bby

Hai semua.. mcm mne nk kira gerakkan bby ye? Jam berapa normal kiraan cukup 10?

3 Balas

kalau saya, start pukul 9am pastikan baby ada gerakan kuat setiap satu jam. cth: if baby gerak kuat dalam 9.10am itu dikira 1 gerakan, then dalam pukul 10am-11am sy akan pastikan ada lg gerakan kuat, itu baru dikira 2gerakan (pukul 9 dan pukul 10) setiap 1jam pastikan baby ada gerak. Kalau baby tak gerak, panggil2 dia, usap2 perut, minum air, pasang music dekat perut, sebab baby pun kadang tak gerak sebab dia tidur.

start kira gerakan pukul 9pg - 9mlm

Misi dh suruh kira?

2y ago

Klu dh suruh kira misi mesti ajar how to kira. Sbb dkt dlm buku pink misi ada cop. Normal kiraan complete around 5 ptg above.