cara kira gerakkan janin

Salam hai semua saya mahu tumpang tanya macammana cara kira gerakkan janin dalam kandungan?

2 Balas

Start kira 10pgerakan dri pkol9am-9pm.. Stiap gerak, dikira 1kick..kalo dlm sejam byk kali bby gerak tetap kira stu kick.. Lpas tu tgu lagi stengah jam- sejam bru kira lg stu kick..

5y ago

Wc dear..

Nurses dah ajar ker.kna kira dlm ms 12 jam normal 10x pergerakan.kalau stat kira 9pg sampai 9mlm.klu baby dh cukup 10x gerakan pkl5 tanda pkl5ptg.