Emosi suka nangis

Saya nak tanya. Kalau kita suka nangis bila kena marah sikit ada effect kat baby tak? Sya baru 8weeks + tapi kadang bila suami marah sikit jaa nangis. Nangis teruk2 padahal takda apa pun. Suami pulak jenis tak reti nak pujuk. Harap takda apa2 laa

23 Balas

Sblm sy tau pregy , sy jd mcm ada pnyakit anxity ... Then nangis rsau fkir ke ad mslh mental or whtever sbb rsaukn bnda remeh smpi mngis2 .. After 1-2weeks sy alhan then sja2 nk test upt , positif ... so bg sy pmbwkn sja , lpas tu pndai2 laa control emosi... sis jgn ikutkn sgt prsaan tau ,bykkn istghfar ... byk mngis xelok jgk , tkot jd gguan emosi je klau d biar ..

Sama sye pun. Smalam gaduh besar dgn husband psal mal mertua nye hal. Sye nanges teruk smpai berjam2 smpai bengkak2 mata. Alih2 tangan kanan jadi kebas semacam je, bru teringat yg sye x mkan lagi and perut kosong. Da mkan, bru ok. Trus sye stop nanges2 risau kat baby.

Pengalaman Saya ..mmg akan mempengaruhi baby ..Masa mengandungkan anak yg no.2 .. Saya mudah sentap ,kuat menangis .. bila lahir anak Saya kuat menangis sampailah bsr ni ,dia sorg yg mudah terasa Dan mudah menangis ,berbeza dgn anak² saya yg lain ..

Sy pom sama sis..awal2 prgnant..slah ckap je nangis mcm bdk2..suami smpai cakap kalau nak cakap apa2 kena susun ayat elok2..kalau x sy nangis😀😀msuk trimester ke 2 lebih elok sikit..hati lebih kental😀

Mmg effect pd bby.sb sy pon time preggy most of time mmg byk nges atas sbb sbb tertentu n sk emo Bby kluo manja kuat nges jg tuu Tp kdg kdg je laa sbji perangai mse preggy dlu

Sy 18w pon nangis lagi merajuk lahi kalo tibe2 husband masamkan muka ke, tnjuk muka x puas hati ke.. sblm ni kental aje hatinye, sekarang tisu yakmat..

X elok utk baby sis. Mcm sy dulu, cpt sensitif. Asyik nak mengalir je airmata. Sudahnya keluar anak manja sgt. Huhuhu... baby girl.

Sy pregnant ni sy jadi malas nak bersosial. Malas nak cakap sdgkan sy byk ckp orgnya. Smpai org ckp sy moody je.. Adoi 😅

Memang tak elok kalau kerap emosional masa pregnant. Banyak beri kesan negatif pada baby. Sis blh google keburukan dia

Sama laa kita sikit2 nangis. Time tak pregnant pun kuat nangis. Jenis hati sensitif Risau jugak kadang2 effect dkt baby 😅

4y ago

Suami jenis garang, cakap jenis nak tinggi2 je suara. Memang mengalir saje laa air mata 😂 tapi nak taknak kena sendiri laa control, kang lagi layan tak berhenti nangis 😅