Stress berpantang

Hi semua. Saya new mom. Berpantang 2 minggu. Anak suka nangis and saya tak pandai handle sangat. Tapi kadang dia macam ok. Saya nak belajar cara handle baby saya. Tapi bila pantang rumah orang tua tua ni, mak saya suka sangat terus mai ambik anak dari saya. Tak sempat saya pujuk habih lagi. Stress sampai saya nangis. Pastu mak marah saya nangis dalam pantang. Tapi saya tak bagitau sebab saya nangis tu. Takut dia terasa. Saya just tulis sini nak dengar pengalaman korang handle anak and kawal emosi

1 Balas

kalau awak tak mampu bgtau mak, cuba luah kt husband n bila anak nges ,time husband ada sekali , mak awak nak amik suruh dia bagitau mak ckp try bagi awk handle tgok, kot boleh. kalau tak okay, baru mak amik. maybe mak awak takut awak stress sbb dlm pantang. tambah awak pula kerap nges, dia pun taktau awak nges sbb apa, ingat nges benda lain.

2mo ago

Thank youu komen yang positif sis. Okay saya try slowtalk dengan husband saya ☺️