sikit sikit nangis

saya sekarang pregnant dah 12 weeks.. saya risau sangat sebab saya cepat nangis. kalau ada benda tak kena sikit nangis. skrg ni sakit pinggang pun nangis. saya takut baby terjejas. kadang2 tau kan benda tu tapi still nangis tu tak boleh nak control jugak. sometimes rasa bersalah dgn husband. agaknya dia pun taktau nak buat ape bila saya nangis.

22 Balas

saya pula lain kisahnya setiap kali mengandung mesti suami ngidam kambing ..sampai nangis2 la dia..so kalau tiba2 suami saya datang gian kambing dia tu saya dah faham dah tak payah check upt..memang confirm Dah hahaha..Dia punya ngidam teruk sampai nangis hahahah 3pagi member saya hantar kambing perap tu sebab suami saya ngidam betul🤣🤣🤣adoiii 6Kali ngandung gitulah semua hahahahaha sekarang tiba2 Dia ngidam kambing lagi bahaya betul dahlah baru bersalin 1march ritu..janganlah buat hal ..

sy masa pregnant ni susah nk nangis tapi ada suatu haritu sy gaduh teruk dgn husb sampai husb sampai maki² keluarga sy, tak mengaku ank dlm perut dan nk bawak sy pergi mahkamah utk daftar cerai. sy nangis hari² sbb terasa perit sgt. last husb berlutut mtk maaf sbb terlalu ikutkan emosi. tapi hati kita sbg seorg ibu ni mmg sgt sensitif jika melibatkan anak. sy ambik masa nk maafkan. Alhamdulillah skrg emosi dh stabil balik. masa gaduh haritu, ank sy lgsg x bergerak. dia diam je. mybe dia pun stress sbb sy stress. skrg bru dia aktif balik.

2y ago

saya pun sama pnh brgaduh teruk..pdhl psl dy x kasik sy makeup jep pun..nnti infect kat baby katanya..sy punya mngamuk tak tau la sbb ap..tiba² menangis teresak esak..mrh kan sgt sbb suami ckp nnti bby kluar tgk laa muka dy jadi ap😭 punya la sensitif dy ckp mcm tu smpai sy hilang kawalan..

Sama lah sis,sy jadi over sensitive..masa mula2 pregnant sy x cek lg ni..husbnd nak makan mee segera,sy ckp sy pun nak walhal sy tidur masa tu,lpas minta sy ttdur smula..sy tsedar hsbnd br lepas masak ,mee baru letak atas meja..sy kluar bilik sy pandang dia smcm pastu sy ckp,”org mau makan sma2” smbil rasa nak nangis,sy ingt hsbnd mkn sorang x ingat sy😆,cpt2 hsbnd masuk bilik pujuk bgtau dia x jamah lagi pun mee segera tu😅,pastu baru sy ok,dia pelik tp x ckp apa,bla cek upt tau2 dah 5wks😂..dua2 ktwa bila ingat peristiwa tu😁

normal sis. saya anak 1st dulu pon nangis sbb lapar malam2 buta ajak suami g makan, suami suruh tunggu kejap sbb dia tgh main game. saya nangis merajuk ddk luar rumah. hahaha lawak bila fikir balik. insyaAllah suami yg baik dia faham isteri mcm tu sbb mengandung. skrg tgh pregnant anak no2 pon haritu nak makan strawberry pkl 10mlm, suami cari merata sbb kedai da tutup. yg kite nangis kat belakang, suami da garu kepala. nasib ada jaya grocer 😂😂

Sy pun asik nangis. Masa trimester 1 sbb alahan. 3bulan asik nangis sbb tak tahan sakit hari2. Trimester ke2 kurang sikit nangis tp ada jugak nangis. Ada je benda sensitif. Tak boleh nak kawal 😅 paling kelakar sy kalau nak goreng pisang tp tak dpt mesti nangis, laki sy sampai pelik tgok terus carikkan, laki balik tgok sy tak benti nangis lg patu dah makan baru lah benti nangis 😂

Sy pun mcm tu juga x tau plak badan dh berisi 😂 sy suka sgt minum kola .. sy keje mcd sntiasa mnum kola je smpai ruma suruh husb beli kola tgah2 malam nk kola smpai nk mngis nk kola 🤣🤣 hari2 nak kola je x nak bende lain ..hari2 la husb beli kola je untuk ttup mulut sy spaya x ngis😂😂😂 smpai garu kepala😂

smelah..smpi skrg kuat nangis..benda kecik je..mcm rimas waktu malam en,pun nak nangis..suami peluk tp sye x nk sbb rimas..pun nak nangis...kadang2 mse tgh nangis tu,sye ckp kt baby, "awak sje je kan buat ibu nangis2.." hahahaha pastu sye bukak la tiktok tengok video2 kelakar buat hilang rse nak nangis tu...😂

samaa lah dulu 😅😅😅 saya nangis je kalau saya nak. lepastu tertidur… tapi jangan lah teruk sangat… dalam saya nak menangis pun saya kosong kan otak tak nak stress2 cuma nak nangis je. sambil2 doa dlm hati moga anak aku tak ikut menangis 🤣🤣🤣

saya rasa normal sbb salah satu alahan juga. saya menangis tiap kali tgk muka husband sampai dia sendiri tgk cermin apa tak kena dgn muka dia🤣🤣 lepastu kerja nak luahkan benda yang tak patut nangis je tapi suami layan sbb dia tahu tu alahan

sy awal2 ari tu pun mcm ni jgk... sikit2 nangis.. suami x tgk lps balik keje pun leh nangis... suami gurau ngan anak pun leh nangis sbb dia x gurau ngan kite😅... tp skng dh 21 minggu alhmadulliah ok dh... suami pun dh makin faham...