Siapa sini bersalin bulan 11 nie..

Saya jangka bersalin 8.11 nie tapi belom pasti lgi bila bersalin..kdng ada sesetengah orang awal bersalin,ada orang lambat terlepas pada tarikh..MCM saya ank pertama hari tu 23.11.2018,tapi bersalin 13.11.2018,anak no dua ni tak thu lagi bila bersalin tarikh doktr ckp tngok dlm scan 8.11.2022.

18 Balas

Sya anak pertama hari tu pukul 4 pgi dah ada rasa..tapi biasa lah baharu mengalami nak bersalin tak tahu..saya rasa prut sakit dekat belah rahim rasa mcm mana kita nak period segugut tu..MCM tu lah smpi ke siang hari pon sama jugk sakit saya ingt kan normal je tu..saya tnya dngn kakak ipar ipar saya,knpa bnyk lendir putih keluar,diorang kata dah tak lama g tu.smpi ke mlm rasa sakit lgi..tak puas hati tnya g dngn kakak ipar..sama jugk jawapan.. setelah tu mak mentua tngok saya..lain macam..kenapa kamu ni dia kata..saya jawab lah saya rasa sakit MCM nk segugut period tu..dah dari pukul 4pgi dah rasa..smpi pukul 11 mlm ni masih g sakit rasa nya..saya masuk bilik sapu lendir klur darah..sikit..lpas tu mak mentua,suruh pergi hospital trus siap bawa beg baju..sampi hospital doktor try check bawah rupak nya dah buka 2cm,patut lah dari pukul 4pagi sakit smpi ke pukul 11 mlm sakit..rupa nya laluan dah buka 2CM dah pon..biasa baharu nak mengalami bersalin tak seberapa tahu sngt..biasa kita period kan segugut sakit lama sikit reda..lpas tu ulang balik sakit..MCM tu,sbb tu saya ingt kan normal je...rupa nya dah smpi hari tuk bersalin pon..klur bby perempuan,dngn berat 2.3kg je..tu lah pengalaman saya bersalin anak pertama..😊😊😊

2y ago

kalau tak silap saya masa tu dah 38w ke 39w mcm tu..

sy anak pertama bersalin awal . 33week dah bersalin . sekarang anak ke 2 dah 32week . takut jugak bersalin awal sebab pernah ada sejarah bersalin awal , dan sekarang anak ke2 sangkut GDM on diet 🥹 lagi laa takut . Mintak2 la sy bersalin normal jugak macam anak first 🥹 Aamin

2y ago

sy masuk wad subuh , jam 9 pagi dah bersalin . petang sy dah keluar . anak saya kena tahan 3 hari . lepas tu dah keluar .

Sye pon bulan 11...14/11 anak first..xtahu nk byng contraction mcm sengugut tu mcm mna sbb sye xsenggut kalau bln just lenguh2 pinggang aje utk firstday period..semoga semua yg bakal melahirkan dipermudahkan segla urusan selamat sihat sejahtera ibu dan anak.Amiiin

2y ago

sakit segugut tu rasa nya mcm nk kita period..awk pernah tak period campur segugut MCM tu lah rasa nya sakit..tapi rasa nk segugut proses bersalin ni g kuat, yang teramat sakit dari segugut period..🙂 semoga kita semua dipermudahkan urusan dan slmat melahirkan..❤️😊

due sy 11.11..tp kedua2 ank sy yg lain bersalin 39w.....yg ni xtau la mcm mana...hrap bersalin 39w jgk....sy sngkut gdm diet control...11.11 xbersalin....kena induce.... semoga ibu2 dlm group ni dipermudahkan urusan bersalin nnti....sama2 kita doakan yaaa 🤗

2y ago

Samelah sy pun due date doktor ckp 11/11..Tapi risau gak bersalin awal due date..Sbb skrg ni mcm² alahan skit ade..Rase mual² teruk,skit pinggang,skit perut mcm kena senggugut,pening kepala,sakit ari² n sakit dekat celah kelengkang n peha..Smpai ari² usap² perut ckp dgn baby,"baby dah nak kluar kew syg,sakit sgt perut mama ni"..hahah..🤭Cik suami pun risaw jew tgok keadaan sy sakit² ni..Risaw gak klaw bersalin awal..Brang² bersalin n brang² baby pun xbeli lgi..😅

Saya edd 9/11. First time mom. Takut plus nervous pon ada. Takut baby nak keluar awal,takut nak rasa sakit. Hehe. Lagi 9 minggu je. Kejap je rasa. Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan buat semua mommy.

Due saya 4/11. Tapi Anak first 35w da nak keluar sgt. Masalah kesihatan semua xda. Sekarang tgh risau yg ke2 ni. Bila la Dia nak keluar. Takut surprise lagi 😂 mental tak berapa nk ready ni

saya dijangka bsalin 24nov tp doc tengok sejarah saya yg lepas bsalin awal...doc suruh siapkan brg2 awal...semoga kita semua dipermudahkan bsalin nanti in shaa Allah...

2y ago

esok da 29week

itu hari dokter ckp due 20/11 scan kat klinik bila scan minggu lepas kat hospital due 03/11 entah mna yg btul sya pun counfius baek kita berdoa agar kita smua slmat dlm bersalin amin

2y ago

saya hari tu mcm tu jugak..skjp 9.11 skjp 22.11 skjp 8.11 keliru..tapi doktor ambik tarikh dalam scan je 8.11

Sy EDD 2/11 ni tp dh start rse sengugut & kdg rse baby nk keluar je sakit kt ari²..sy doakn kita ibu² semua dipermudahkn urusan & selamat melahirkn zuriat yg dinanti #1stbaby

2y ago

ouh 2.11 Edd,sama lah dia saya pon kdng rasa mcm sis jugk..bangun nak pergi kncing sakit sngt dkt bahagian ari-ari,rasa mcm dah nk smpi hari pada hal awal lgi..kdng kram prut,kdng mengeras dalam perut..kdng mcm nk segugut..tapi nasib tak lama skjap je..semua tu hilang..yng paling siksa sakit..skrng ni celah kangkang bahagian peha sakit sngt..nak jln nak bangun pon sakit..saya Edd 8.11,kdng nk buat kja umh sikit pon MCM nk masak tak larat..dh menjelang akhir² trimester ketiga nie..risau sngt walupon masih awal lgi..separuh orang kdng dh bby tu nk klur dia klur je..walupon masih awal dalam 34w 35w 36w 37w,sbb tu dah akhir trimester ketiga ni kena bnyk kn berehat simpan tenaga untuk proses persalinan nnti..apa² pon harap kita semua ibu² dipermudahkan urusan dan slmat melahirkan hari hari bahagia kita..😊❤️

sy pun bulan nov juga & di jangka bersalin awl doktor da bgtahu siap2.. semoga kita smua dipermudahkan bersalin nnt .. doakan sy ya 🥰